Reis Aanbod
Image default
Winkelen

Het Weer in Markelo

Liefhebbers van weer vragen zich mogelijk af wat de gemiddelde temperaturen en de klimaatomstandigheden zijn in Markelo. Er staat een toename van het aantal toeristen en bewoners dat geïnteresseerd is in de lokale weersomstandigheden en hun impact op hun relatie met Markelo. In dit artikel worden de gemiddelde temperaturen, maanden met het meeste neerslag en seizoenskenmerken in het kader van het weer in Markelo besproken.

Gemiddelde temperaturen

Het weer in Markelo verschilt enigszins van dat van andere delen van Nederland. Markelo’s gemiddelde jaartemperatuur is aanzienlijk koeler dan in andere gebieden, met gemiddelden die meestal tussen 5°C en 8°C liggen. De zomer is warmer, met gemiddelde temperaturen die meestal tussen 16°C en 20°C liggen. In de winter kan de temperatuur dalen tot onder de 0°C. De winters zijn koeler met meerdere vorstperiode.

Neerslag

Markelo’s jaarlijkse neerslagniveau is lager dan dat van andere delen van Nederland. Er wordt gemiddeld tussen de 700 en 900 mm neerslag per jaar gemeten, maar in sommige jaren kan dit variëren. De meeste neerslag valt in januari en december. In de zomer valt meestal minder neerslag en de maanden april, mei en juni zijn de droogste maanden.

Seizoenskenmerken

Het weer in Markelo varieert tijdens het jaar. De zomer is warm en de winter is koud en er zijn twee verschillende winterklimaten in Markelo. In de zomer wordt de temperatuur hoger dan 15°C en in de winter daalt de temperatuur onder de 0°C. De sneeuwval is meestal matig, maar waardoor de sneeuw op de bergen en heuvels zichtbaar blijven. In de lente en zomer wordt het zonniger met lange dagelijkse uren en temperaturen tussen 15°C en 20°C. De herfst is meestal koud met kort dagelijkse uren en temperaturen tussen 5°C en 10°C.

Conclusie

Markelo is een plaats met een typisch Klimaat in Nederland. De gemiddelde jaartemperatuur ligt tussen 5°C en 8°C, met zomers die meestal boven de 15°C. De winter is kouder met temperaturen die gemakkelijk onder de 0°C zakken. Met gemiddelden van 700 tot 900 mm neerslag per jaar is het drooger dan in andere delen van Nederland. Door de variaties tussen de seizoenen is het mogelijk om een verscheidenheid aan activiteiten te genieten. Wil je meer weten over het weer in Markelo? Bezoek dan weer in Markelo op De Markelo Gids.

.