Reis Aanbod
Image default
Vakantie

Kom je weer in Nederland wonen? Hier moet je aan denken!

Heb je in de afgelopen jaren een uitstapje naar het buitenland gemaakt? Heb je bijvoorbeeld jarenlang in het buitenland gewerkt? Dan heb je ongetwijfeld een hoop mooie avonturen mogen beleven. De kans is echter ook aanwezig dat je continu naar Nederland verlangd hebt. Ben je daarom van plan om binnenkort weer in Nederland te gaan wonen? Dan is het zaak om enkele dingen op voorhand te regelen.

Woning regelen

Heb je nog een woning in Nederland? Zo ja, dan heb je het prima voor elkaar. Je hoeft dan immers niet op zoek naar een nieuwe woonplek. Heb je nog geen woning in Nederland? Dan is het zaak om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een geschikte woning. Mogelijk kun je via via een woning huren, maar mogelijk kun je via Funda ook al woningen in Nederland bekijken.

Autoverzekering

Neem je vanuit het buitenland een auto mee naar ons land? Dat is mogelijk, maar je moet wel deze auto verzekeren. Je moet hierbij minimaal een WA-autoverzekering afsluiten, maar je kunt ook voor een aanvullende autoverzekering kiezen. Bij onder meer Voogd en Voogd heb je de keus uit meerdere soorten autoverzekeringen.

Zorgverzekering

Ook ben je verplicht om weer een zorgverzekering in ons land af te sluiten. Ook hierbij geldt weer dat je uit heel veel verzekeringsmaatschappijen kunt kiezen. Zet alle verzekeringsmaatschappijen voor jezelf op een rijtje en bepaal aan welke zorg je écht behoefte hebt. Je kunt de basiszorgverzekering namelijk ook nog aanvullen met aanvullende pakketten.

Werk/school

Als je weer terug naar Nederland gaat, wil je mogelijk direct weer aan het werk gaan. Start daarom tijdig met solliciteren en schrijf eventueel oud werkgevers aan. Mogelijk kun je op die manier snel aan een baan komen.

Heb je in het buitenland kinderen gekregen? Dan moet je voor jouw kinderen uiteraard ook een school in ons land uit gaan kiezen. Hoe je de beste school kunt kiezen? Dat hangt af van jouw eigen voorkeuren, maar ook van de leeftijd van jouw kind(eren). Probeer jouw kind(eren) in ieder geval zoveel mogelijk bij de zoektocht naar de beste school te betrekken!