Reis Aanbod
Image default
Vakantie

Nairobi – na safarirust heerlijke stadse plezierlust

Heb je reisplannen en hoort daar een safari bij? Dan kom je al snel terecht in het land Kenia. Want juist daar kun je schitterend op safari. Dit land is gezegend met prachtige Afrikaanse natuur. Waar je wekenlang kunt vertoeven om ’s ochtends en in het begin van de avond met de rangers in een jeep op pad te gaan. Het hoogste doel voor de meeste safari-gangers is om tijdens het verblijf in Afrika minimaal de Grote Vijf te hebben gezien. Dat betekent oog in oog te hebben gestaan met:

• Luipaard

• Leeuw

• Neushoorn

• Olifant

• Buffel

En na de machtig mooie natuur wekenlang te hebben ervaren, wordt het tijd om het stof van de bush even van je af te slaan. En het kampmenu, hoe voedzaam ook, eens in te ruilen voor een internationaal getint diner. De rust van de jungle ook in te ruilen en dan voor wat stedelijke hectiek. Daarvoor hoef je Kenia dus echt niet uit. Hoofdstad Nairobi staat garant voor een turbulente city vibe.

 

Stad en natuur schuiven in elkaar

Amsterdam is klein als je haar vergelijkt met Nairobi, een stad die al richting de 4 miljoen mensen gaat. Een bruisende dynamiek kenmerkt dan ook de stad. Met levendige marktjes, leuke straattaferelen, een bont geheel van geuren bij stalletjes, opzwepende muziek in stegen en uiterst mondain maar ook heel gekleurd geklede dames en heren in de winkelstraten. De stad heeft zich nog niet bij de grote city trip namen weten bij te zetten, maar je gaat je er geen moment vervelen. Want waar de Keniaanse hoofdstad ook goed in is: uitvalpunt naar bijzondere natuur die je vlak bij de stad al aantreft. Een voorbeeld is het Nairobi National Park, grondgebied van leeuwen en neushoorns. En aan de horizon zie je daar het silhouet van de stad al opdoemen. Ook niet ver van de stad vind je de David Scheldrick Wildlife Trust. Dat dient als opvangpunt voor weesolifantjes. En hier kun je kennismaken met de bekoorlijke slurfdragers en leer je hoe de Kenianen olifanten redden en beschermen.

 

Nairobi, out of Africa

Ook in de stad zelf staat het dier vaak centraal. Neem nou het flink bezocht Giraffe Centre met haar sierlijke Rothschild-giraffen. Ook dierenleven valt mee te maken in het literaire Karen Blixen Museum, ooit de woning van de Deense auteur Karen Blixen die een wereldhit schreef met haar autobiografische werk ‘Out of Africa’.

 

Houd dure spullen uit het zicht!

De Keniaanse hoofdstad is heel levendig en ook wel een beetje spannend als je alleen maar grote westerse steden gewend bent. Crimineel is de stad allerminst. Wel zijn er de nodige zakkenrollers en oplichters, maar die vind je ook in het veilige Wenen. De hoofdstad van Kenia staat niet bekend als een crimineel centrum. Als je echter al te opzichtig aan jan en alleman laat zien wat voor geavanceerde elektronische spullen je hebt, dan bind je de kat op het spek en kun je snel je tablet of mooie smartphone kwijt zijn. Wie niet gewend is zich met het openbaar vervoer te verplaatsen in de stad, is echt beter af door met betrouwbare taxi’s te gaan rijden.

 

De highlights van Nairobi

Een paar zaken mag je niet missen tijdens je city trip Nairobi:

• Bomas of Kenya (cultureel centrum)

• National Museum

• Masai Market

• Kazuri Beads Factory (kralenweelde)

Wees goed voorbereid op je vakantie naar Afrika en ga naar Afrikasafari.nl!