Reis Aanbod
Image default
Aanbiedingen

Tips om te werken in het buitenland!

Tips om te werken in het buitenland! 

Hoewel de dagen langzamerhand weer langer en de temperaturen zachter worden, is Nederland nog steeds niet bepaald een warm en zonnig oord. Niet zo gek dus, dat de gedachte om eens een tijd te gaan werken in het buitenland zo nu en dan in je opkomt! Een horecatent in Spanje, of bij een klantenservice werken in Lissabon… fijne ideeën om heerlijk bij weg te dromen. Wij dromen graag met je mee! Maar wist je dat niet alle dromen bedrog zijn? De mogelijkheid om je spullen te pakken en te werken in het buitenland is altijd aanwezig, en de drempel een stuk lager dan je denkt! Ben je benieuwd op welke manieren jij over de grens aan de slag kan? Lees snel met ons mee! 

Het leven in een hostel

Backpackers, stelletjes en zelfs gezinnen kiezen er steeds vaker voor om te overnachten in een hostel. Je betaalt relatief weinig geld voor een slaapplek, en voor de mensen die op zoek zijn naar contact tijdens hun vakantie; in een hostel ben je daarvoor zeker aan het goede adres! Veel Zuid-Europese landen hebben hostels in overvloed, en je raad het al; voor al die hostels is personeel nodig! Om aan een functie in een hostel te komen kan je gebruik maken van Facebook groepen of online websites, waar veel vacatures op staan. Het leuke aan werken in een hostel? Je slaapt zelf meestal ook in het hostel! Zo kan je na je werktijd dus optrekken met de toeristen die komen logeren. 

Remote working

De corona crisis heeft het online (thuis)werken met ontzettend veel stappen versneld, en hoewel we het af en toe verafschuwden dat we dagenlang niet uit de sleur konden komen door lekker naar kantoor te gaan, kent het uiteraard ook wel haar voordelen. Zo hou je meer tijd over voor de belangrijke dingen in het leven (want: minder reistijd). Veel bedrijven hebben ervoor gekozen om het thuiswerken een deel van hun bedrijfscultuur te maken en laat nou net dat ontzettend veel mogelijkheden bieden als je in het buitenland wil werken! Ga eens met je baas in gesprek en bespreek of het mogelijk zou zijn als jij een aantal maanden vanuit een ander land aan de slag gaat. Je plant je werkdagen gewoon lekker van 08:00 uur tot 15:00 uur in en na je werkdag kan je languit aan het strand! Geld verdienen én op vakantie, wat wil je nog meer? 

 

https://gedma.nl/werken-in-lissabon/