Reis Aanbod
Image default
Bedrijven

Vrouwen en hun obsessie voor tassen

Het is absoluut niet vreemd dat dames nou eenmaal dol zijn op tassen. Veel vrouwen hebben dan ook veel verschillende soorten tassen. Een tas kan iets toevoegen aan jouw look en je kunt een boodschap uitbrengen met jouw tas. Zo is een shopper leuk als je een dagje gaat winkelen, maar is een zakelijke kleine schoudertas ideaal voor als je een business meeting hebt bijvoorbeeld. Tassen zijn er in allerlei verschillende soorten maten, kleuren en uitvoeringen. Je kunt gaan voor een tas die past bij je budget. Voor de een zal dit een Mango tasje zijn van een paar tientjes, waar een ander een peperdure Gucci tas aanschaft voor 3 maandsalarissen. De meeste vrouwen hebben in elk geval één ding gemeen: een obsessie voor tassen.

Soorten tassen

Er zijn een aantal soorten tassen die het meest gedragen worden door dames. Waar fietstassen heel erg lang geleden erg populair waren, is de huidige generatie nogal verzot op onder andere de klassieke handtas. Want wat is een vrouw zonder fatsoenlijke handtas? Alle dagelijkse spulletjes dumpen dames massaal in handtasjes. Het is dan ook erg handig om je zonnebril, autosleutels, portemonnee en telefoon bij je te dragen in de vorm van een hip handtasje.

De schoudertas is eigenlijk net zo populair als de handtas, echter draag je de schoudertas (het woord zegt het al) om je schouder door middel van een band. Natuurlijk kun je ook gaan voor een crossbody tasje. Je draagt dit tasje schuin over je lichaam als het ware. De crossbody tas doet het met name goed tijdens het uitgaan en op festivals, omdat je je spulletjes dicht tegen je lichaam kunt houden en een crossbody tas jouw outfit helemaal afmaakt. De clutch is de laatste jaren ook steeds populairder geworden. Een clutch is een heel klein en soms rond of langwerpig tasje. Dit tasje draag je in één hand. Vaak past er alleen een lipstickje in of een telefoon. Dit tasje is ideaal voor een romantisch avondje uit bijvoorbeeld. Fietstassen en rugtassen zijn tot slot altijd populair bij een select groepje vrouwen (en mannen). Ook deze tassen zijn te vinden in de meest uiteenlopende modellen en kleuren.

Kies de tas die bij je past

Naast de hierboven beschreven populaire tassen, zijn er nog veel meer soorten tassen. Welke tas het beste bij je past is geheel afhankelijk van je eigen smaak en het doel van de tas. Ben je iemand die vrijwel altijd veel spullen bij zich draagt, dan is een rugtas wellicht de beste optie. Hou je liever van minimalisme, dan is een eenvoudig schoudertasje misschien wel fijner.