Reis Aanbod
Image default
Dienstverlening

Kelderlekkage: wat er kan gebeuren als u hier niets aan doet

Nederland is een land met een hoge grondwaterstand. Daar worden onze woningen ook op gebouwd, want deze worden standaard voorzien van een onderkapping. Oudere gebouwen hebben dit niet altijd. Daar is kelderlekkage dan ook een veel voorkomend probleem. Hoog grondwater, slechte en defecte muren, optrekkend vocht; het zijn allemaal oorzaken voor vochtproblemen die u het beste direct aan laat pakken door Van de Vossenberg. Doet u dat niet, dan leest u hier over de mogelijke gevolgen.

Hoge luchtvochtigheid

Als u recentelijk kelderlekkage heeft gekregen, dan is het eerste gevolg een bijzonder kil en ongezond klimaat onder uw woning. De luchtvochtigheid is hoog en er is veel condensatie te zien. De onderkant van uw vloer is nat, u begint een muffe geur te ruiken en er ontstaan vochtplekken op de muur en/of plassen op de bodem. Boven merkt u dat uw vloer kouder aanvoelt en dat er meer trek en tocht lijkt te zijn om uw enkels.

Schimmels, ongedierte en zwammen

Als u geen actie onderneemt en uw kelderlekkage negeert, dan beginnen er schimmels te groeien. Deze schimmels laten sporen achter die ongezond zijn als u ze inademt. Ook trekt het ongedierte aan, zoals muizen, ratten, zilvervisjes en pissebedden. In het ergste geval treft u zwammen aan tegen uw muren en uw houten draagconstructie. Deze zijn nog hardnekkiger en lastiger te verwijderen dan schimmels. U merkt ook dat er een erg onaangename geur uit uw kelder uw woongedeeltes binnen komt.

Een onveilige situatie

In het ergste geval als u uw kelderlekkage niet laat oplossen tasten het vocht, de schimmel en de zwammen uw draagconstructie zodanig aan dat uw woning niet meer veilig is. Hout gaat rotten en wordt zacht, steen wordt broos en alles verliest zijn kracht. Neem dus direct actie als u kelderlekkage en vochtproblemen aantreft, want snel verhelpen is veel goedkoper dan het repareren van ernstige schade. Neem contact op met Van de Vossenberg op de mogelijkheden te bespreken!

https://vossenbergbv.nl/