Reis Aanbod
Image default
Dienstverlening

De werkdag van een Elektricien

 

Zit jij na te denken op elektricien te worden? Dan wil je waarschijnlijk weten hoe de werkdagen van een elektricien er ongeveer uit zien. Als elektricien begin je vaak ’s ochtends met het voorbereiden van de klussen. Je kijkt welke klussen je die dag hebt en verzamelt de materialen die je daarvoor nodig hebt. Vervolgens ga je naar de klussen toe. Als elektricien heb je meestal werkdagen van rond de 8 uur. Zoals bij meeste banen. Als je zelfstandig bent kan je natuurlijk zelf bepalen wat je werkuren zijn. Wil je graag bij een bedrijf werken? Dan kan je bijvoorbeeld bij Elektriciens Zeist gaan werken. 

Eerst studeren en dan beginnen met werken 

Als je elektricien wilt worden kan je het beste eerst gaan studeren. De studie kost 1 tot 3 jaar. Dat valt reuze mee. Veel studies duren namelijk minstens 4 jaar. Je bent dus eerder klaar dan meeste studenten. Je kan er ook voor kiezen om direct te gaan werken. Dan hoef je geen geld uit te geven aan je studie. Een nadeel hieraan kan wel zijn dat je dan minder kennis hebt dan je mede elektriciens. In de praktijk kan je natuurlijk heel veel leren. Als je echt graag wilt, kan je je ook zonder studie opwerken. Je hebt dan wel wat doorzettingsvermogen nodig. 

Kies een bedrijf waar je je thuis voelt 

Als je elektricien gaat worden, moet je gaan kiezen of je zzp’er wilt worden of bij een bedrijf wilt gaan werken. Je kan er voor kiezen om direct zzp’er te worden, maar het kan goed zijn om eerst meer ervaring op te doen bij een bedrijf. Leuk aan bij een bedrijf werken is dat je ook collega’s hebt waar je van kan leren. Als je op zoek bent naar een bedrijf moet je altijd zoeken naar een bedrijf waar je je thuis voelt. Dan ga je tijdens het werken waarschijnlijk veel meer plezier hebben. Een plezier hebben is ook heel belangrijk.