Reis Aanbod
Image default
Dienstverlening

Wat te doen bij een kapotte riolering?

Een kapotte riolering kan voor enorm veel overlast zorgen. Stankoverlast, afvoerproblemen en lekkage zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. Een kapotte riolering gaat helaas niet vanzelf over en moet zo snel mogelijk gerepareerd worden. Maar wat te doen bij een kapotte riolering? In dit blog lees je alles wat je moet weten.

Voordat je actie onderneemt bij een kapotte riolering is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Zijn er meer problemen in de straat of is het alleen bij jou thuis? Als meerdere buren problemen hebben, dan ligt het probleem waarschijnlijk bij de gemeente. Neem in dit geval contact op met de gemeente en vraag hen het probleem op te lossen. Als het alleen bij jou thuis is, dan ligt het probleem waarschijnlijk bij jouw riolering.

Een kapotte riolering kan verschillende oorzaken hebben. Soms is er sprake van een verstopping, of zijn de leidingen verstopt door bijvoorbeeld vet- of toiletpapierresten. Een andere oorzaak kan een beschadiging of verzakking van de riolering zijn. In dit geval moeten er reparatiewerkzaamheden plaatsvinden om het probleem op te lossen. Het zelf repareren van de riolering is af te raden. Laat dit over aan professionals.

Het repareren van een kapotte riolering gebeurt vaak door middel van inspectie. Met behulp van een speciale camera kunnen experts de bron van het probleem opsporen en precies zien wat er aan de hand is. Soms is het nodig om de oude leidingen te vervangen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de riolering verzakt is of er sprake is van lekkage. In dat geval worden nieuwe kunststof leidingen geïnstalleerd.

Om een kapotte riolering te voorkomen is preventief onderhoud belangrijk. Laat de riolering elke paar jaar inspecteren om potentiële problemen tijdig te signaleren. Bepaalde huishoudelijke producten zoals vetresten, toiletpapier en tampons kunnen de afvoer van de riolering ook verstoppen. Zorg er daarom voor dat deze producten niet in het toilet terechtkomen.

Een kapotte riolering is vervelend en kan voor veel overlast zorgen. Gelukkig zijn er professionals die je hierbij kunnen helpen. Het is belangrijk om snel te handelen en de oorzaak van het probleem te achterhalen. Door preventief onderhoud en het vermijden van bepaalde producten in de riolering kun je problemen zoveel mogelijk voorkomen. Wacht niet te lang en schakel bij twijfel altijd een specialist in voor riolering aanleggen Waddinxveen.

https://regioriool.nl/riooldiensten/riolering-aanleggen/riolering-aanleggen-waddinxveen/