Reis Aanbod
Image default
Dienstverlening

Hoe belangrijk is het om je verouderde groepenkast te vervangen?

De groepenkast is een heel belangrijk punt voor elektra. Elektriciteit komt hier binnen en gaat hier ook weer uit naar de groepen die stroom nodig hebben. Niet alleen de groepenkast is een belangrijk punt voor elektra maar ook alle stroomkabels, stopcontacten, leidingen en andere punten zijn heel erg belangrijk. De groepenkast is niet zomaar heel erg belangrijk, hij is zo belangrijk voor zijn functie maar ook door alle componenten die hieraan verbonden zijn. Een groepenkast kan ook voor heel erg veel problemen zorgen zoals stroomstoringen, vaak is dit een gevolg van overbelasting, schade of ouderdom.

Je groepenkast vervangen bij ouderdom

Een groepenkast kan ook leiden aan ouderdom. Vaak wordt over een groepenkast gesproken als een stoppenkast. Een stoppenkast is als het ware een oudere versie van een groepenkast, in principe is een stoppenkast ook een groepenkast. Wanneer je groepenkast verouderd is zal je merken dat je groepenkast ook minder zal werken. Je groepenkast zal minder stroom kunnen leveren dan toen hij nieuw was aan groepen en daardoor zal er eerder overbelasting optreden. Je zal niet alleen merken dat de groepenkast eerder aan overbelasting leidt maar ook kan er schade zijn ontstaan, dit kan weer resulteren in meerdere stroomstoringen. Deze schade is vaak zo erg dat het niet meer zo makkelijk gemaakt kan worden en daarom is het ook beter om je groepenkast te vervangen.

Hoe kan je overbelasting voorkomen

Bij een verouderde groepenkast is het beter om een nieuwe groepenkast aan te leggen zodat deze er weer heel lang tegenaan kan. Op deze manier kunnen de groepen ook meer spanning aan en overbelasting treedt minder snel op. Als je al over een nieuwe groepenkast beschikt dan kan je het best je groepenkast uitbreiden met extra groepen om zo de belasting van andere groepen te verkleinen.