Reis Aanbod
Image default
Auto's en Motoren

Tips om een auto te huren in Mexico

Ga je op vakantie in Mexico en kijk je uit naar een leuke periode, zorg ervoor dat je alles in kannen en kruiken zet. Denk maar aan goede slaapgelegenheid en andere faciliteiten die je in orde moet maken. Weet je al hoe je de verschillende plekken zult bereiken? Als je van plan ben om met een huurauto rond te rijden dan brengt dit zeker verschillende voordelen met zich mee. In dit artikel worden er nuttige tips aangedragen voor het huren van een auto in Mexico. Lees verder om meer te weten over auto huren Mexico.

Wel of geen navigatie in je huurauto?

Bij het auto huren Mexico is het niet verstandig om een navigatiesysteem erbij te nemen. Dit is onnodig omdat je met je smartphone prima kan navigeren. De extra geld die je zou gebruiken voor het betalen voor een navigatiesysteem kun je dus beter gebruiken. Google maps kun je het best gebruiken als je je smartphone als navigatiesysteem gebruikt. Google maps is vrij accuraat en geeft duidelijk in welke regio van het land je je bevindt. Bij het huren van een auto hoef je dus geen navigatie erbij te nemen. Dit is volstrekt onnodig.

Wat is de minimale leeftijd?

De minimale leeftijd om een huurauto te besturen kan per verhuurbedrijf verschillen, maar de meeste hanteren een minimale leeftijd van 21 jaar. Sommige verhuurbedrijven zijn wat dit betreft soepeler en is het bij hun mogelijk om vanaf een leeftijd van 18 jaar achter het stuur te zitten. Verder heb je andere verhuurbedrijven die een extra fee in rekening brengen als de bestuurder jonger is dan 25 jaar. Bij het auto huren Mexico is het belangrijk om met deze aspecten rekening

Bij het huren van een auto op vakantie moet je altijd goed onderzoek doen en de reviews online lezen. In het buitenland gelden namelijk andere regels dan in Nederland.