Reis Aanbod
Image default
Auto's en Motoren

Jouw nieuwe auto bij een officiële dealer kopen? Let goed hierop!

Ben je op zoek naar een nieuwe auto? En heb je een geschikte auto bij een officiële dealer gevonden? Dan is het aan te raden om op enkele facetten te letten. Door jezelf goed voor te bereiden, kun je sowieso al de best mogelijke deal voor jezelf gaan regelen. Onthoud in ieder geval het volgende: elke partij heeft altijd haar eigen belangen. Dit geldt voor een officiële dealer, geldt voor een universeel autobedrijf en geldt ook voor jou. Wil jij jouw schadeauto verkopen? Dan wil je daar een zo’n hoog mogelijk bedrag voor ontvangen. Wil je een auto bij een officiële dealer gaan kopen? Dan wil de officiële dealer ook een zo’n hoog mogelijk bedrag voor deze auto ontvangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Sloopautoverkopen.com.

Durf te onderhandelen

Met bovenstaand verhaal in ons achterhoofd willen wij je het volgende aanraden: durf te onderhandelen. Juist door te durven, kun je uiteindelijk de best mogelijke deal scoren. Daarbij moet je soms enige water bij de wijn doen, maar dat geldt ook zeker voor de verkoper van de officiële dealer. Staat de auto al langere tijd bij de officiële dealer te koop? Dan kun je dat uiteraard ook als argument gebruiken. Daarbij is het goed om te weten dat elke dealer er gebaat bij is om dergelijke auto’s alsnog zo snel mogelijk te verkopen!

Doe navraag over de garantie

Als je een auto bij een officiële dealer aanschaft, is het verstandig om navraag te doen over de garantie. Zit er nog garantie op de auto? Of is het eventueel mogelijk om extra garantie bij te kopen? Met name dat laatste is bij meer en meer merken mogelijk; wellicht is dat voor jou interessant!

Ga je een auto inruilen?

Heb je een auto op de oprit staan die je graag in wilt ruilen? Dan biedt dat extra mogelijkheden. Als een dealer een hoge inruilprijs voor deze auto biedt, kun je jouw nieuwe auto voor een lager bedrag aanschaffen. Heb je echter een sloopauto? Dan is de dealer wellicht niet geïnteresseerd in die auto. Zorg er in plaats daarvan voor dat je contact met een opkoper opneemt; zij kunnen jouw sloopauto ophalen tegen een interessant bedrag. Een bedrag dat je vervolgens weer uit kunt geven aan jouw nieuwe auto!