Reis Aanbod
Image default
Woning en Tuin

Moeite met slapen? Wij hebben hier een aantal gouden tips voor een betere nachtrust

Ben jij iemand die last heeft van slapeloze nachten? Frustratie die tot het kookpunt is gekomen, omdat je meer dan bewust bent dat er een intensieve dag op je te wachten staat? Dat snappen wij heel goed. Slaapproblemen komen erg veel voor in Nederland. Eén op de vijf mensen boven de twaalf jaar kampt met lichte tot zware problemen tijdens de nachtrust. Niks is vervelender dan oververmoeid zijn. Wij hebben om deze reden een aantal handige tips in dit artikel op een rij gezet die jou ongetwijfeld helpen voor een betere nachtrust.

Goede gordijnen

Een van de belangrijkste dingen die je kan doen om een betere nachtrust te stimuleren is het ophangen van goede gordijnen. Vooral gordijnen die de optimale duisternis creëren dragen bij aan een betere slaap. Sterker nog, uit onderzoek is gebleken dat wanneer je slaapt in een compleet verduisterde kamer, zelfs depressies worden verhinderd. Heb je thuis gordijnen hangen die niet hieraan voldoen? Dan is het absoluut een aanrader om direct de gordijnen te vervangen. Tip! Ga naar een gordijnen winkel toe en laat gordijnen op maat maken die voldoen aan jouw wensen en behoeftes.

Meditatie

Naast een zeer donkere slaapkamer is meditatie ook een zeer effectieve manier om tot een betere nachtrust te komen. Er zijn verschillende slaapmeditatie technieken die je kan doen, op verschillende momenten van de dag. Veel mensen starten de dag met een sessie en vlak voor dat men gaat slapen. Aan de hand van verschillende ademhalingstechnieken kom je volledig tot rust en vergeet je alle dagelijkse stressfactoren. Hierdoor begin, of eindig je jouw lange intensieve werkdag goed en kan je een heerlijke diepe slaap pakken. 

Vermijd cafeïne

Tijdens onze drukke school-en werkdagen drinken we ontzettend veel koffie. Ook andere frisdranken worden over de dag heen veel gedronken. In deze dranken zitten voornamelijk veel suikers en cafeïne. Deze voedingswaardes zorgen ervoor dat je lichaam actief blijft, waardoor het moeilijker wordt om in slaap te komen. Ons advies is wanneer je veel drank drinkt waar cafeïne in zit, om dit na twaalf uur ’s middags niet meer te doen. Op deze manier heeft je lichaam genoeg tijd om alle stoffen te verwerken.