Reis Aanbod
Image default
Woning en Tuin

Heftige weersomstandigheden

Zodra de weersomstandigheden veranderen en veel heftiger worden, betekent dit dat je je autobanden hierop moet aanpassen. Sneeuw en ijzel zorgen immers voor een extra risico op ongelukken als je geen winterbanden hebt. Als aanvulling op je winterbanden is het soms ook fijn om sneeuwkettingen aan te schaffen. Dit geeft de minste kans op ongevallen. Sommige landen verplichten sneeuwkettingen zelfs. Een sneeuwketting heb je in allerlei maten en soorten. Het is allereerst handig om te weten wat de bandenmaat van jouw auto is. Hierbij kan het type auto een rol spelen. De bandenmaat kun je vinden aan de zijkant van de autoband. Doe dus eerst uitvoerig onderzoek naar de soort ketting die goed zou passen om jouw autobanden.

Welke soorten kettingen?

Er zijn eigenlijk allerlei verschillende soorten sneeuwkettingen. Je hebt loopvlakkettingen, sneeuwsokken, maar ook traditionele sneeuwkettingen met schakels die je perfect kunt gebruiken als er veel sneeuw ligt bijvoorbeeld. Sneeuwsokken zijn bedoeld voor incidenteel gebruik, aangezien ze best voordelig zijn en eenvoudig te monteren. Ook kun je ze goed schoonmaken. Loopvlakkettingen zijn gemaakt voor de wat bredere autobanden. Bredere autobanden matchen vaak niet goed met sneeuwkettingen, omdat de ketting niet echt tussen de wielkast en het wiel kan komen. Een loopvlakketting lost dit probleem op.

De juiste maat

Sneeuwkettingen worden gemonteerd om de aangedreven wielen. Hiervoor is het van belang dat je erachter komt of je auto achterwiel-, voorwiel- of vierwielaandrijving heeft. Bij een vierwielaandrijving hoef je namelijk niet alle wielen te monteren. Je kunt sneeuwketting maten met elkaar vergelijken zodra je weet wat de maat van je autoband is. Doe dit wel zorgvuldig, zodat je geen onnodige ongelukken creëert op wintervakantie. Het is de nachtmerrie van elke wintersporter: blij op weg zijn naar een prachtig mooi winterwonderland en er onderweg achter komen dat de sneeuwketting maten niet kloppen. Daarnaast is het goed om te weten hoe je een sneeuwketting monteert. Neem ook altijd een mat of kleed mee zodat het monteren zo comfortabel mogelijk gebeurt. Het grondig doorlezen van de omschrijving verdient tevens aanbeveling.

https://www.sneeuwkettingenkopen.nl/sneeuwketting-maten