Reis Aanbod
Image default
Vakantie

Een citytrip naar een nog niet zo bekende stad.

Ken jij de hoofdstad van Slowakije al? Heb je stiekem geen idee waar het ligt? Heel begrijpelijk, maar dus tijd voor een heerlijke  Bartislava vakantie. Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en niet nog niet zo bekend onder de stedentrips. Het is echter een stad waar veel te beleven en te ontdekken valt. Wij bieden georganiseerde reizen naar deze stad. Het beste weer tref je tussen april en september. Het is er niet super warm, maar je kan genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Ben jij meer de kerstmarkt bezoeker, van november tot het begin van januari zijn er verschillende kerstmarkten die je kan bezoeken. Belangrijk punt; het is koud, heel koud dus vergeet je muts niet!

Voordelen van Bratislava.

Doordat Bratislava een nog vrij onbekende stad is, heb je hier geen massale bezoekersaantallen. Je moet nergens eeuwig in de rij staan en in de leuke straatjes van de stad word je niet om ver gelopen. Door dat er nog vrij weinig toeristen zijn, zijn de prijzen ook laag. Bratislava is leuk om als doorreis locatie te bezoeken, maar ook voor meerdere dagen die niet al te duur zijn is dit een leuke stad. De stad is relatief klein, toch heeft het een paar verrassende aspecten. Het operagebouw, een concertgebouw en een bijzonder brug.

Een combinatie van stad en groen.

Wanneer je op de euromunt in Slowakije kijkt, heb je hem al gezien. De witte burcht, deze is gebouwd op een heuvel en het meeste bezochte monument van Bratislava. Ben je niet zo geïnteresseerd in het oude gebouw zelf, het uitzicht vanaf dit punt is er 1 om naar huis te schrijven.

Wil je op het gemakje door de stad slenteren, dit is in het autovrije oude stadscentrum ook een mogelijkheid. In de stad vind je veel kleine winkeltjes en gezellige cafeetjes. Ben nu wel toe aan rust? Naast de stad is er ook een groen gedeelte in Bratislava. Te voet of met de fiets is de omgeving langs de Donau zeker de moeite om te verkennen. Even uitrusten kan je dan ook perfect op 1 van de Donaustrandjes.

 

Gerelateerde artikelen

reizen naar Indonesiƫ en Corona

Kies voor Vallei Campers als u graag de vrijheid geniet

Wat te doen in Catania