Reis Aanbod
Image default
Vakantie

Wil je milieuzones betreden in Frankrijk?

Frankrijk heeft al een paar jaren iets interessants: Milieuzones. Die bestaan niet voor niets, die bestaan voor een reden. Die reden is om de uitstoot zo min mogelijk te houden bij die gebieden, want niet alleen is het vervelend voor de inwoners als er te veel CO2 is, maar het kan de milieu ook negatief beïnvloeden. Om deze gebieden te betreden moet je dus een milieusticker Frankrijk kopen, en dat kan ook in Nederland! Om dit te doen hebben de bedrijven die dit aanbieden hoeven alleen informatie te weten over jouw en jouw voertuig om zo te checken of jouw voertuig wel goedgekeurd kan worden. 

Hoe uitstoot de omgeving beïnvloedt

Zoals gezegd in de vorige alinea is de uitstoot de reden waarom deze wet bestaat, en de uitstoot bevat natuurlijk CO2. CO2 zijn kleine deeltjes in de lucht die wij mensen ook uitstoten, alleen dan in kleine hoeveelheden. Je zou het dus kunnen zien als deeltjes afval. Als dit ergens belandt, of zelfs in iets gaat zijn er nadelen. Wij mensen kunnen bijvoorbeeld minder goed denken, dieren kunnen minder goed zich voortplanten. Het ergste van alle nadelen is de atmosfeer, alle CO2 vliegt langzaam naar de atmosfeer waar het blijft hangen. Dit zorgt ervoor dat de aarde warmer wordt, en de klimaat negatief verandert.

De risico van te veel CO2

Te veel CO2 kan dus de klimaat permanent veranderen. Vroeger noemde we het de verwarming van de aarde wat minder erg klinkt, maar na onderzoek kwamen we erachter dat het veel meer nadelen heeft. Er komen bijvoorbeeld meer natuurrampen zoals tsunami’s, overstromingen en het smelten van het ijs bij de noord en zuidpool. Te veel kan zelfs voor mensen rampzalig zijn, als eerst kunnen we minder goed denken wat vervelend is, maar nog meer CO2 en het kan zelfs dodelijk zijn. Je ziet het dus, CO2 heeft geen voordelen. Samen met anderen moeten we ons best doen om zo min mogelijk uit te stoten.