Reis Aanbod
Image default
Vakantie

De benodigdheden voor een geslaagde snowboard-vakantie

Het lijkt allemaal zo makkelijk een beetje op een plankje de berg afglijden. Maar schijn bedriegt, snowboarden is flink lastig en je hebt er de juiste materialen voor nodig. Hierbij een lijstje van de belangrijkste dingen die je nodig hebt voor je de piste opzoekt.

Een snowboard

Zoals je kan verwachten heb je om te snowboarden uiteraard een snowboard nodig. Het is van belang dat je wel het juiste snowboard kiest voor wat jij nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende soorten maar ook verschillende maten snowboards. Voor de beginner is een All-mountain-snowboard de beste optie. Deze boarden zijn geschikt voor alle terreinen, zo kun je deze off- en on-piste gebruiken, maar ook in het park.

Nog belangrijker dan het type snowboard is de maat van je snowboard. Is je snowboard te lang dan krijg je deze moeilijk door de bochten, is hij te kort dan zal je board onstabiel aanvoelen. Beginners kunnen het beste gaan voor een snowboard van een lengte van de grond tot tussen de neus en de schouders in. Dit zal in de meeste gevallen zorgen voor de juiste lengte. Naast de lengte is ook de breedte belangrijk. Een smaller board gaat makkelijker door bochten heen. Een board moet echter ook niet te smal zijn want dan raken hakken en tenen tijdens een scherpe bocht de sneeuw. Heb je maat 45 of groter ga dan voor een “wide” snowboard dan weet je zeker dat je hier geen last van zult hebben.   

Warme kleding

Naast een snowboard is ook je kleding erg belangrijk bij het snowboarden. De kleding moet goed beschermen tegen de kou en ook waterdicht zijn. Ga dus voor een goede snowboard jas die lekker warm is vooral ook waterdicht. Als beginner zul je namelijk vaak genoeg in de sneeuw belanden, en kleding die niet waterdicht is, is dan geen pretje. Naast een jas heb je uiteraard ook een warme skibroek nodig, ook hierbij is het weer van belang dat deze lekker warm en waterdicht zijn. Onder deze jas en broek ben je geheel vrij om te kiezen wat je draagt. Ik zou gaan voor een thermolegging en een thermoshirt in combinatie met een warme trui zo weet je zeker dat je het niet koud krijgt op de piste. 

Hoofdbescherming

Draag tijdens het snowboarden ook altijd een stevige helm. Deze beschermt je tegen ernstig letsel bij een ongeluk op de piste. Hoe goed je zelf ook kan snowboarden, je hebt nooit in de handen wat de mensen om je heen doen. Draag dus op ieder moment een helm. Zo voorkom je dat een ernstig ongeluk jouw snowboardvakantie verpest.

Combineer deze helm ook zeker met een skibril. Zonlicht weerkaatst namelijk sterk op de gladde witte pistes. Een skibril is dus van belang om je te beschermen tegen de straling van de zon. Verder zorgt deze bril ook ervoor dat er geen sneeuw en andere dingen in je ogen komen.

De juiste schoenen

Verder is ook een paar geschikte schoenen van groot belang. Snowboardschoenen zijn stevige schoenen met een rand die niet kan buigen. Het is belangrijk dat deze schoenen niet te groot zijn. De schoenen moeten strak om de voeten heen zitten zodat jouw bewegingen goed op het board worden overgebracht en je niet gaat schuiven in de schoenen zelf.

Gerelateerde artikelen

Luxe wonen op Marbella

Een citytrip naar een nog niet zo bekende stad.

Vakantiehuis Frankrijk