Reis Aanbod
Image default
Vakantie

Kindercamping Drenthe

Vakantie vieren op een kindercamping Drenthe

Onze vakantie op dé kindercamping Drenthe, Camping de Berken, was de eerste in vele jaren. Door de geboorte van onze kinderen zijn we vele vakantie loze jaren tegemoet gegaan. Onze drie jongens waren namelijk eerst nog te klein om mee op pad te nemen. Thuis vonden wij het al druk om ze te verzorgen en te vermaken; laat staan op vakantie! Voordat we dit jaar op het idee kwamen om een kindercamping Drenthe te bezoeken, bleven we dus maar lekker thuis en maakten we gewoon iedere middag een uitstapje naar het hertenkampje om de hoek. Voor onze kinderen was het voeren van de herten al een hele belevenis … Zij taalden niet naar een vakantie, laat staan naar een kindercamping Drenthe. Nu de jongens echter in de basisschoolleeftijd zijn, wilden we graag met ze naar een kindercamping. Drenthe leek ons hiervoor een hele mooie omgeving. Ook al wonen wij zelf op het platteland, toch waan je je door de vele bossen en heide in Drenthe in een hele andere omgeving. Zo’n bezoek aan een kindercamping Drenthe leek ons een ideale gelegenheid om lekker te kunnen fietsen en de jongens te laten ravotten in de bossen. Daarnaast worden er op zo’n camping genoeg activiteiten georganiseerd. Hierdoor hoeven de jongens zich niet te vervelen en kunnen wij als ouders ook even genieten van wat rust. Ook zullen er op een kindercamping nog veel andere kinderen zijn met wie de jongens kunnen spelen. En tot slot, niet geheel onbelangrijk, heeft Drenthe als voordeel dat je niet lang hoeft te rijden om op je bestemming aan te komen. In al dat gejengel op de achterbank hadden wij geen zin! Dit allemaal overwegend zagen wij een vakantie op een kindercamping Drenthe helemaal zitten. Toen wij er onderling over uit waren, hebben we onze vakantieplannen aan onze jongens voorgesteld. We waren natuurlijk erg benieuwd wat zij van een kindercamping Drenthe zouden vinden. De jongens waren echter direct helemaal enthousiast! Zo’n camping leek hun zó ontzettend gaaf. Uiteindelijk hebben ze maanden naar deze vakantie uitgezien!

Camping de Berken: Dé kindercamping Drenthe!

Toen de jongens zo positief reageerden op een vakantie op een kindercamping Drenthe, hebben we direct twee weken geboekt op Camping de Berken. Van onze buren hadden we eerder al eens hele positieve verhalen gehoord over deze kindercamping Drenthe. Toen hun kinderen nog op de basisschool zaten, gingen ze hier ieder jaar naartoe op vakantie. Ze vertelden dat er zoveel te doen was voor de kinderen dat ze aan het eind van de vakantie eigenlijk nog niet waren uitgespeeld. Op de website van Camping de Berken lazen we dat dit positieve verhaal zeker geen uitzondering was. Gemiddeld waardeerden de bezoekers deze camping met een 8,7! Deze hoge waardering voor Camping de Berken komt zeker niet uit de lucht vallen. Gezien de vele activiteiten die er voor de kinderen worden georganiseerd, verdient deze camping een dikke pluim als kindercamping Drenthe. Hierbij een klein overzichtje van wat er zoal voor kinderen te doen is op deze kindercamping Drenthe:

  • Een enthousiast animatieteam zorgt doordeweeks in de mei- en zomervakanties voor allerlei leuke activiteiten. Zo mogen de kinderen ’s ochtends knutselen en ’s middags spelletjes in het bos doen. Denk bijvoorbeeld aan vossenjachten, speurtochten, hutten bouwen en schatgraven.
  • Over de hele camping zijn kindvriendelijke speeltoestellen te vinden. Voor iedere leeftijdscategorie is er wel wat wils. Naast de zandbakken, schommels en glijbanen die op een kindercamping Drenthe natuurlijk niet mogen ontbreken, is er een peuterspeelhoek voor de allerkleinsten en zijn er uitgebreide toestellen opgesteld voor de iets grotere kinderen die van klimmen en klauteren houden.
  • Ook heeft Camping de Berken een groot overdekt speelcentrum waar kinderen bij minder weer kunnen spelen. Hier kunnen de kinderen zich onder andere vermaken met een tafeltennistafel, een jeu-de-boules-baan en een uitdagend klim-, klauter- en glijtoestel.
  • De dierenliefhebbers onder de kinderen kunnen tot slot hun hart ophalen op de kinderboerderij. Hier mogen ze alle geitjes, konijnen en kippen aaien en zelfs voeren!

Naast deze geweldige activiteiten zorgen de goede faciliteiten op Camping de Berken ervoor dat het goed toeven is op deze kindercamping Drenthe. Deze faciliteiten gaan verder dan alleen een goed volwassen- en kinder sanitair en een wasserette. Als gezin vonden wij vooral de brasserie een groot pluspunt van Camping de Berken. Omdat we hier iedere ochtend warme broodjes en ’s avonds patat en snacks op konden halen, hoefden we niet telkens naar de supermarkt te gaan. Ook konden de kinderen zich in deze brasserie weer vermaken met allemaal leuke spelletjes en speeltoestellen. Kortom, Camping de Berken mag zich met recht een kindercamping Drenthe noemen!

Een heerlijke vakantie

Vooraf was het natuurlijk wel een beetje spannend hoe de vakantie zou verlopen. Ons bezoek aan Camping de Berken, deze kindercamping Drenthe, was in feite de eerste keer dat we als gezin op vakantie gingen. Ook al waren de jongens van te voren laaiend enthousiast, het bleef toch afwachten hoe ze deze twee vakantieweken zouden ervaren. Onze zorgen tijdens het inpakken van de campingspullen waren echter totaal ongegrond. De verhalen die we van onze buren over Camping de Berken hadden gehoord klopten helemaal. Evenals hun kinderen waren onze jongens aan het eind van de twee vakantieweken nog lang niet uitgespeeld met alle kinderen, speeltoestellen, spelletjes en dieren. We hebben dus een heerlijk vakantie gehad en zijn van plan om komende jaren nog vaak met onze kinderen deze kindercamping Drenthe te bezoeken!

Voor meer info : Kindercamping Drenthe