Reis Aanbod
Image default
Aanbiedingen

Wat is een keukenmachine?

Een keukenmachine heeft een capaciteit van zes kopjes en meer voor je fruit, groenten en andere favoriete ingrediënten. Ze hebben een invoerbuis, kunnen grote hoeveelheden aan en zijn veelzijdig met meerdere messen voor hakken, snijden, in blokjes snijden, versnipperen en nog veel meer.

Wat doen keukenmachines?

Met een KitchenAid keukenmachine kan je je favoriete ingrediënten hakken, versnipperen, in plakjes of blokjes snijden. Het helpt bij het stroomlijnen van voorbereidende taken, zoals het raspen van kaas voor een salade of het maken van zelfgemaakte puree voor de kleine.

Bij het snijden en versnipperen worden de ingrediënten door de aanvoerbuis aan de bovenkant in de schijven aan de onderkant geduwd. De foodprocessor kan grote ingrediënten aan, zoals hele zoete aardappelen, tomaten en komkommers, zodat je minder werk hebt aan de voorbereiding van de verwerking.

Het kiezen van een machine

Er zijn verschillende keukenmachines, en ze zijn er in verschillende maten, stijlen en functies. Denk aan alle recepten die je van plan bent te maken en het voorbereidende werk dat daarbij komt kijken. De beste keukenmachine kan worden bepaald door de capaciteit en functies die je nodig hebt om die recepten niet alleen uit te voeren, maar ook om ze gemakkelijker te maken telkens je ze opnieuw maakt.

Het kiezen van de juiste keukenmachine op basis van de taak is een goede manier om te beginnen. Heb jij een keukenmachine nodig voor eenvoudige taken, of misschien iets robuusters, zoals een die kan snijden, versnipperen, hakken en pureren? Een eenvoudigere keukenmachine heet een hakker en heeft meestal alleen een multifunctioneel mes, terwijl een volwaardige versie niet alleen dat mes heeft, maar ook extra schijven en accessoires voor meer geavanceerde recepten.

Welke maat keukenmachine moet ik kopen?

Keukenmachines zijn er in verschillende maten en capaciteiten. Welke maat het beste bij jou past, hangt af van wat je ermee van plan bent te doen. Kleinere keukenmachines met een capaciteit van drie tot vijf kopjes zijn het meest geschikt voor snelle taken zoals mixen, pureren en hakken. Grotere keukenmachines hebben meestal een inhoud van zes tot 14 kopjes, en kunnen zelfs nog groter zijn. Deze robuuste modellen hebben meestal meer messen, schijven en andere accessoires om je te helpen bij complexere taken zoals versnipperen, snijden, in blokjes snijden of deeg kneden.

 

Gebruik een keukenmachine om te mixen of mengen

De keukenmachine kan het zware werk van versnipperen, kneden, in blokjes snijden en malen aan, maar kan ook een combinatie van ingrediënten mengen tot homogene mengsels, net als een blender. Keukenmachines zijn vaak afhankelijk van een multifunctioneel mes dat op een hoge snelheid is ingesteld om de klus te klaren. Hoewel keukenmachines veelzijdig zijn, zijn blenders beter toegerust voor taken als het fijnmalen van ijs of andere harde ingrediënten.

 

Kies de beste keukenmachine voor jouw behoeften

Als je klaar bent om van het gemak van een keukenmachine te genieten, heeft KitchenAid een groot aantal formaten en functies waaruit je kunt kiezen. Verder kun je voor je keukenmachine een kleur kiezen die past bij de inrichting van je keuken of bij je andere KitchenAid®-apparaten. Ontdek het juiste model dat jouw creativiteit de vrije loop laat en past bij de manier waarop jij graag creëert.