Reis Aanbod
Image default
Camping

Kamperen in Brazilië

Het land van de Amazone, prachtige stranden en uitgestrekte jungle. Het land van voetbal en carnaval. Het grootste land van Zuid-Amerika waar het grootste slipper merk ter wereld vandaan komt. Brazilië is een unieke ervaring en zeker aankomende zomer. Dan landen de olympische spelen in dit prachtige land en kan je de beste sporters ter wereld aanschouwen in de wereld stad Rio de Janeiro. Het is een mooie reden om het evenement te bezoeken en vervolgens ook de rest van dit land te verkennen. Als je denkt aan Brazilië dan denk je op de eerste plaats niet echt aan kamperen, toch zijn er een aantal plekken die uitstekend geschikt zijn voor een avontuur met de camper, caravan of tent.

Porto Seguro geeft jou de mogelijkheid om pal aan het strand te camperen. Van luxe campings tot avontuurlijke plekken zijn hier te vinden. Ze hebben een ding gemeen: een prachtig strand en haast steriele rust.

Wil jij iets unieks mee maken ga dan naar de Pantanal. Dit is het grootste moerasgebied van de wereld. Waar we in Nederland bij een moeras gelijk denken aan een grauw en drassig gebied zijn deze wetlands voorzien van een tropisch uiterlijk en prachtige flora en fauna.

De Costa Verde is door de Brazilianen verkozen tot mooiste plek van hun land. Goudgele stranden in combinatie met een tropische jungle en groene bergen op de achtergrond leveren prachtige uitzichten op die je normaal alleen in een plaatjesboek zal vinden. Het azuurblauwe water zorgt hier voor een heerlijke verkoeling en er valt genoeg te ondernemen.

Mocht je gaan kamperen in Brazilië met de camper. Dan is het verstandig om even te kijken of de camper voorzien is van een achteruitrijcamera van Zwitserland. Het is namelijk ontzettend belangrijk voor de veiligheid daar. Onoverzichtelijke plekken in combinatie met drukke wegen zorgen voor een verhoogd risico op een ongeluk. Mocht je nou een camper huren dan kan je ook heel makkelijk een achteruitrijcamera draadloos instaleren, kijk hier wat de mogelijkheden daarvoor zijn.

 

Voor meer info : Kamperen in Brazilië