Reis Aanbod
Image default
Aanbiedingen

Hoe je je fiets moet onderhouden

Fietsen is een geweldige manier om je te verplaatsen en het is ook een prima training. Maar om je fiets in goede conditie te houden, is het belangrijk om er regelmatig wat basisonderhoud aan te verrichten. Hier volgen enkele tips voor het onderhouden van je fiets.

 

Je fiets schoonmaken

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je fiets te onderhouden is hem schoon te houden. Gebruik een zachte doek of borstel om al het vuil van het frame, de ketting, de tandwielen en de wielen te verwijderen. Als je in modderige of natte omstandigheden rijdt, moet je je fiets zo snel mogelijk na je rit schoonmaken om te voorkomen dat de modder opdroogt en verhardt en moeilijk te verwijderen wordt. Je moet je ketting ook regelmatig smeren om te voorkomen dat hij gaat roesten

 

Bandenspanning controleren

Een ander belangrijk aspect van het onderhoud van je fiets is het op de juiste spanning houden van de banden. Dit maakt je rit niet alleen soepeler, maar helpt ook om lekke banden te voorkomen. Je kunt een bandenmeter gebruiken om de spanning van je banden te controleren en ze dienovereenkomstig op te pompen. Het is een goed idee om de spanning van je banden minstens eenmaal per maand te controleren. Zo zorg je ervoor dat je banden veel langer meegaan.

 

Bouten aandraaien

Als je op je fiets rijdt, zullen verschillende onderdelen na verloop van tijd los gaan zitten. Om problemen te voorkomen is het belangrijk om regelmatig alle bouten van je fiets te controleren en ze zo nodig aan te draaien. De bouten die het vaakst gecontroleerd moeten worden zijn die waarmee het stuur, het zadel en de pedalen op hun plaats worden gehouden.

 

Tijd voor onderhoud

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je je fiets in goede conditie houden en er vele jaren rijplezier aan beleven. Vergeet niet je fiets regelmatig schoon te maken, de bandenspanning vaak te controleren, en alle bouten regelmatig aan te draaien. Door goed voor je fiets te zorgen, zul je vele kilometers met plezier kunnen rijden. Heb je toch schade? Laat het dan snel en eenvoudig maken bij Roto Tweewielers, de fietsenmaker in Deventer.

https://www.rototweewielers.nl/