Reis Aanbod
Image default
Hobby en vrije tijd

De beste Amsterdamse attracties die je niet mag missen

 

Amsterdam, de bruisende hoofdstad van Nederland. Met boordevol geweldige cultuur, fantastisch nachtleven, musea van wereldklasse en historische pareltjes, is deze stad niet te missen als je denkt aan een Europese stedentrip. Je vindt hier alles wat je maar kunt wensen: prachtige grachten met historische huizen erlangs, gezellige cafeetjes en restaurants waar je heerlijk kunt genieten van lokale lekkernijen. Maar Amsterdam heeft nog veel meer bezienswaardigheden om verkend te worden, en er zijn vele attracties die u niet mag missen als u hier bent. Tip voor een leuk hotel: Jansen Hotel in Amsterdam!

 

Museums

 

Ten eerste is het iconische Van Gogh Museum een must voor kunstliefhebbers. Met meer dan 200 schilderijen en 500 tekeningen van de beroemde Nederlandse schilder in de collectie is het een niet te missen attractie. Daarnaast is er het Rijksmuseum, een van de oudste musea in Amsterdam, dat duizenden werken herbergt van Nederlandse meesters uit de geschiedenis, waaronder Rembrandt en Vermeer.

 

 

 

Het Anne Frank Huis is een ander hoogtepunt van de bezienswaardigheden in Amsterdam – bezoekers kunnen haar originele dagboek bekijken en via multimediapresentaties meer te weten komen over haar leven. Het verkennen van het Vondelpark is ook een prachtige manier om een middag doorbrengen in Amsterdam.

 

Rondvaarten door de grachten

 

Een tocht over de grachten van Amsterdam is een geweldige manier om de bezienswaardigheden van de stad te bekijken en de vele historische gebouwen te verkennen. Tijdens een rondvaart door de beroemde Amsterdamse grachten krijg je een unieke kijk op deze prachtige stad en leer je meer over de geschiedenis. U komt langs 17e-eeuwse koopmanshuizen, ziet zwanen voorbij zwemmen en ervaart de Nederlandse cultuur uit de eerste hand

 

Markten en winkels

 

Amsterdam staat vol met interessante markten waar u verse producten, lokale ambachten en souvenirs kunt vinden. De Albert Cuypmarkt is een van de populairste markten in de stad, waar van alles wordt verkocht, van kaas en vis tot groenten en fruit.