Reis Aanbod
Image default
Aanbiedingen

Hoe verwijder je krassen uit je PVC vloerbedekking

Na verloop van tijd zullen zelfs de best onderhouden vloeren tekenen van slijtage gaan vertonen. Als je een PVC vloer hebt, zijn krassen onvermijdelijk. Maar maak je geen zorgen, er zijn manieren om krassen te verwijderen en je vloeren er weer als nieuw uit te laten zien! In deze blogpost doorlopen we een paar eenvoudige stappen om krassen uit PVC vloeren te verwijderen.

Stap één: Bepaal de diepte van de kras

De eerste stap is het bepalen van de diepte van de kras. Als de kras alleen op het oppervlak van de vloerbedekking zit, dan kun je waarschijnlijk doorgaan naar stap drie. Gaat de kras echter dieper dan dat, dan zul je hem op een andere manier moeten aanpakken. Als de kras diep genoeg is om het PVC materiaal onder de toplaag bloot te leggen, dan moet je hem oplappen met een epoxyhars. Je kunt epoxyhars vinden bij je plaatselijke ijzerhandel. Als je eenmaal je hars hebt, meng het dan volgens de aanwijzingen op de verpakking en gebruik het om de kras op te vullen. 

Stap Twee: Schuur de vloer rondom de patch

Als het lapje is opgedroogd, moet je het gebied eromheen opschuren, zodat het opgelapte gedeelte gelijk is met de rest van de vloer. Je kunt hiervoor een handschuurmachine of een elektrische schuurmachine gebruiken. Als je een elektrische schuurmachine gebruikt, begin dan met grof schuurpapier en werk op naar een fijnere korrel tot je een gladde afwerking hebt bereikt. Als je met de hand schuurt, kun je hetzelfde doen met schuurpapier of staalwol. 

Stap drie: Gebruik Meubelpolish om ondiepe krassen te verwijderen

Als je kras zo ondiep is dat je hem niet hoeft te repareren, dan kun je proberen hem te verwijderen met meubelpolish. Breng een kleine hoeveelheid boenwas aan op een schone doek en wrijf het met een draaiende beweging in de kras. Gebruik niet te veel poetsmiddel, anders loop je het risico dat er een residu achterblijft. Als je de kras hebt weggepoetst, ga dan staan en bewonder je glanzende nieuwe vloer! Bebo Parket heeft op hun website ook nog meer tips voor het schoonmaken van een PVC vloer.