Reis Aanbod
Image default
Zakelijke dienstverlening

Kosten voor VvE beheer, kan ik daarop besparen?

Vindt u dat u maandelijks een te hoog bedrag kwijt bent aan de kosten voor VvE beheer en vraagt u zich af of daarop bespaard kan worden? De maandelijks terugkerende voorschotbedragen worden door veel huiseigenaren als onnodig hoog ervaren. Vaak komt dit doordat het ze niet duidelijk is wat er met het voorschotbedrag wordt gedaan. Als het u niet duidelijk is wat er met het voorschotbedrag gebeurt, kunt u beginnen met helder te krijgen wat er van het voorschotbedrag wordt betaald. 

Waar zijn de kosten voor VvE beheer doorgaans uit samengesteld?

Doorgaans wordt met de voorschotbedragen onderhoud en beheer voor gemeenschappelijke ruimten bekostigd. Dat bestaat uit kosten die moeten worden gemaakt voor elektriciteit, verlichting en verwarming in de gemeenschappelijke ruimtes, verzekeringen als bijvoorbeeld glasverzekeringen, en het dagelijks onderhoud als kleine reparaties, schoonmaak, storingsdiensten en de kosten voor beheer en administratie. Het grootste deel van de voorschotbedragen wordt echter gereserveerd voor groot onderhoud. U kunt hierbij denken aan de reparatie van een dak of de renovatie van een gevel. Wanneer uw beheerder het pand goed onderhoudt kunnen de kosten voor groot onderhoud beperkt blijven. Maar bij achterstallig onderhoud lopen de kosten voor reparaties al snel op tot enorme bedragen die worden doorvertaald in hogere kosten voor VvE beheer. 

Hoe kunt u besparen op uw kosten voor VvE beheer?

Hoge kosten voor VvE beheer kunnen voorkomen worden door te kiezen voor een VvE beheerder die tijdig onderhoudswerkzaamheden inplant en deze goed uitbesteed. Als het goed is legt uw beheerder de planning van onderhoudsprojecten vast in een Meer Jaren Onderhouds Plan (MJOP) waarin u kunt zien wat er met uw voorschot betaald wordt. U kunt veel besparen op de kosten voor uw VvE beheer als u in zee gaat met een betrouwbare VvE beheerder. Neem bijvoorbeeld vrijblijvend contact op met Winter VvE beheer. Zij kunnen samen met u een op maat gemaakt pakket met diensten samenstellen.

https://mijnkeusvvebeheer.nl/