Reis Aanbod
Image default
Vervoer en transport

Op reis met een elektrische step

Elektrische “scooter”-steps winnen in rap tempo aan populariteit . Elektrisch aangedreven steps zijn reuze praktisch wanneer je op reis gaat. Ondanks dat elektrische steps niet overal legaal zijn op de openbare weg is het een veel verkocht vervoersmiddel voor vakantiegangers. Met name op campings en bungalowparken (geen openbaar terrein) zijn de e-steps niet uit het straatbeeld weg te denken. Waar vroeger louter een fiets werd meegenomen of gehuurd op locatie neemt men vandaag de dag ook vaak een elektrische step mee naar de vakantiebestemming. Je kan een opvouwbare step of scooterstep kopen welke je makkelijk in de auto of zelfs bagagekoffer mee kan nemen. Zo ben je altijd mobiel en kun je je zelf snel verplaatsen.

Elektrisch steppen met verschillende snelheden

Wanneer je besluit om een step met elektra motor te kopen heb je de keuze uit verschillende modellen. 1 van de eerste dingen waar men op let is de snelheid. Er zijn elektrische steps te koop met verschillende motoren en accu’s. Dat wil zeggen dat er veel keuze als het gaat om snelheid en actieradius oftewel de afstand die je maximaal kan afleggen met 1 volle accu. Er zijn steps die rond de 10-15 kilometer per uur gaan maar bij de grote zware modellen zijn er zelfs snelheden van 45 kilometer per uur haalbaar. Hoe handig is dat?!

Verschillende formaten steps

Bij aanschaf is er niet alleen keuze uit modellen met verschillende snelheden, ook zijn is er een ruim aanbod aan formaten. Zo zijn er zeer compacte modellen met een kleine motor en accu welke echt onder de categorie “steps” vallen, maar er zijn ook modellen met zware motor en zelfs een zadel zodat je kan zitten. Deze modellen hebben het formaat van soms wel een motorfiets! Dergelijke stepscooters hebben soms de looks van een chopper met daarbij zeer grote banden. Deze modellen worden fat wheel, fat tire of e-choppers genoemd en zijn ongelofelijk stoer om te zien. Ideaal om in de zomermaanden mee rond te cruisen.

Wetgeving per land en regels vakantiepark

Ben je van plan om een e-step mee te nemen naar je vakantiebestemming? Check dan altijd de lokale regels via de autoriteiten. De wetgeving scheelt namelijk enorm veel per land en ook de regels per camping en/of vakantiepark verschillen veel. Meer informatie over dit onderwerp kan je ook vinden op de website van de ANWB.