Reis Aanbod
Image default
Hobby en vrije tijd

Aandachtspunten voor het kopen van een lijmpistool

Aandachtspunten voor het kopen van een lijmpistool

Wij hebben een aantal aandachtspunten voor het kopen van een Lijmpistool waar je goed over na moet denken. Het belangrijkste is toch wel de ondergrond of het materiaal waarvoor je het gaat gebruiken. Niet ieder lijmpistool is geschikt voor hout, maar dit geldt natuurlijk ook weer voor andere materialen. Vaak staat dit op de website van de verkoper ook aangegeven. Als tweede belangrijke punt komen we natuurlijk bij de diameter uit. Op basis van deze diameter moet je namelijk de vulling kopen voor het lijmpistool. Veelal is dit 7 of 11 millimeter, maar als het afwijkt moet je ook goed opletten dat je het van een merk koopt. Dit omdat de namaak merken niet altijd alle andere formaten hebben en zonder vullingen heb je niets aan een lijmpistool. 

Ook is het verstandig om te kijken naar een model wat beschikt over een beugel. Als je hem dan even aan de kant moet zetten dan kun je hem zonder te vallen langs je neerzetten of ergens aan ophangen. Dit werkt een stuk prettiger en qua prijs hoef je dan niet altijd duurder uit te zijn. Daarnaast kan je deze beugel soms ook als steun gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je ook echt rechte lijnen maakt en geen lijm verspild. Buiten het feit dat je dan verspild ziet het er ook lelijk uit als je teveel lijm gebruikt.

twee tips om foutjes te voorkomen

Bij 5top hebben wij een aantal tips om te voorkomen dat je foutjes maakt. Zorg ervoor dat de spuitmond altijd schoon is. Dit is een veelgemaakte fout en er komt dan niet alleen geen lijm uit, maar je kunt hem vaak ook nog eens van binnen schoon gaan maken. Daarnaast is het ook altijd verstandig om iets onder datgene wat je wil gaan lijmen te leggen. Zo voorkom je dat de lijm op de grond of tafel komt te zitten.