Reis Aanbod
Image default
Groothandel

De juiste rolluikmotor kiezen

Rolluiken zijn een ideale oplossing om ervoor te zorgen dat het ´s nachts donker is in huis en ook op hete dagen houden de rolluiken uw huis koel. Het is dan ook erg vervelend wanneer uw rolluikmotor of bandopwinder van uw rolluik kapotgaat. Gelukkig is het in de meeste gevallen niet nodig om de rolluiken volledig te vervangen, maar hoeft u slechts een specifiek onderdeel te vervangen. In de webshop Shadowparts vindt u losse onderdelen voor uw rolluiken. Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe motor.

Het formaat en gewicht van uw rolluiken

Rolluikmotoren hebben een bepaalde kracht en het is belangrijk om hier een goede keuze in te maken. Zo heeft een rolluikmotor voor een klein en licht rolluik minder kracht nodig dan voor een zwaardere variant. U kunt dus vooraf aan uw aankoop opmeten hoe groot uw rolluiken zijn en uitzoeken wat het gewicht is. Soms is dit niet eens nodig, omdat op uw kapotte motor staat wat de benodigde kracht is. In dit geval kunt u gewoon opnieuw een motor met dezelfde kracht kopen.

Onderdelen voor een ander systeem

Er zijn diverse systemen voor rolluiken, zowel elektrisch als handbediend. Wanneer u een bandopwinder voor uw rolluik gebruikt, kunt u het kapotte onderdeel vervangen door een nieuwe bandopwinder te kopen. Hierbij dient u net als bij een elektrisch rolluik verschillende zaken te overwegen. Let dus goed op bij de aankoop, zodat de bandopwinder de juiste lengte heeft en uw rolluik snel weer naar behoren werkt.

Plaats uw bestelling

U kunt bij Shadowparts terecht om onderdelen te kopen waarmee u de defecte onderdelen kunt vervangen. In deze webshop vindt u een ruim assortiment aan rolluikmotoren geschikt voor verschillende formaten en gewichten. Ook een bandopwinder voor uw handbediende rolluik vindt u in het aanbod. U bestelt en betaalt eenvoudig online en binnen twee werkdagen heeft u de onderdelen in huis. Zo hoeft u nooit lang met kapotte rolluiken te zitten en vervangt u het kapotte onderdeel snel!