Reis Aanbod
Image default
Eten en drinken

Wat zijn de voordelen van sinaasappels?

De sinaasappel. Een oranje vrucht uit een boom. Het is een mooi gezicht. Maar wat kan een sinaasappel eigenlijk? Wat voor vitaminen bevat het? Je leest het hier.

Waar zijn sinaasappels goed voor?

Een sinaasappel is een bom van vitamine C. Die vitaminen beschermen jou tegen vrije radicalen. Teveel vrije radicalen kan chronische ziektes meebrengen. Dus daarom is het van belang dat er genoeg vitamine C Wordt geconsumeerd. Maar de vitamine C in een sinaasappel kan die goed helpen voorkomen. 

Ook zijn sinaasappelen goed voor de bloeddruk. Sinaasappels bevatten de stof genaamt hesperidine. Het komt vooral voor in citrusvruchten en wordt ook wel vitamine P genoemd. hesperidine werkt bloeddrukverlagend en is ook goed voor het menselijk brein. Het kan namelijk helpen voor een betere hersenwerking.

De vitamine C in een sinaasappel beschermt ook de cellen in jouw lichaam. Het kan namelijk voorkomen dat er ongewild mutaties plaatsvinden in jouw DNA. Ook helpt het stofje limoneen voor een beter gezondheid. Het is namelijk goed voor de mond, huid, borst, maag en longen

Een sinaasappel helpt ook bloedarmoede te voorkomen in het menselijk lichaam. De vitamine C kan ook heel goed helpen daarmee. Het is namelijk goed in het opvullen van ijzertekort in het menselijk lichaam. Sinaasappelen bevatten ook citroenzuur, wat helpt bij de ijzeropname uit etenswaren. Dus deze fruitsoort is dubbel zo krachtig als het gaat om voorkomen van bloedarmoede in het menselijk lichaam.

Waar verwerk jij sinaasappelen in?

Je kan sinaasappelen in veel dingen verwerken. zoals in vruchtensappen. Juice Factory is gespecialiseerd in het maken van die sappen. Zij worden professioneel gemaakt met een speciale slowjuice mixer die alle vitaminen uit de sap haalt zodat je geen overbodige stukken fruit hebt zoals bij de blender bijvoorbeeld.