Reis Aanbod
Image default
Boeken en Tijdschriften

Niet op reis zonder een reisgids

Ben je iemand die tijdens een vakantie niet de hele dag aan het zwembad of op een strand ligt, maar graag een stukje van de wereld verkent? Dan moet je absoluut een reisgids meenemen. Deze papieren gidsen tonen je de beste bezienswaardigheden, overnachtingsplaatsen, café’s, restaurants en meer. Zo haal je nog meer uit jouw vakantie.

Waarom een reisgids meenemen?

Als buitenlander ken je weinig of niets van de het land waar je verblijft. Je hebt geen idee waar de beste eetgelegenheden zich bevinden, welke activiteiten de moeite waard zijn, welke lokale marktjes je zeker niet mag overslaan, etc. Met een reisgids vul je jouw vakantie optimaal in. Je kan op voorhand een ‘agenda’ opstellen van zaken die je wil doen. Daarnaast leer je uit een reisgids meer over de gewoonten van het land. Want dikwijls zijn er belangrijke culturele verschillen. 

Voordelen van een reigsgids:

  • De leukste activiteiten en bezienswaardigheden op een rijtje
  • Een overzicht van de beste plekjes (hotels, restaurants, café’s…)
  • Inzicht in de cultuur van het land

Hoe vind je de beste reisgids?

Wanneer je in een online boekenwinkel als bibliotrek.be rondkijkt, zie je meteen duizenden vakantiegidsen. Deze overvloed aan keuze maakt het niet makkelijk om de beste gids te vinden. Toch zijn er enkele trucjes om de knoop door te hakken:

1) Filter op de meest gekochte reisgidsen

De beste reisgidsen worden het vaakst gekocht. Filter het assortiment dus op basis van populariteit. Dan heb je meteen een goed idee welke boeken de moeite waard zijn, en welke je beter links laat liggen. 

2) Lees de omschrijving

Uit de omschrijving kan je heel wat leren over de inhoud en schrijfstijl. Zijn er belangrijke zaken die ontbreken? Dan zoek je best verder.

3) Zoek reviews op

Tegenwoordig vind je van allerlei zaken beoordelingen online; televisies, hotels, smartphones, fietsen, etc. Zelfs van reisgidsen! Het is dus een goed idee om de naam van het boek (of de ISBN-code) in Google op te zoeken en enkele reviews te lezen. Deze beoordelingen van klanten zijn goud waard. Ze behoeden jou namelijk van miskopen.