Reis Aanbod
Image default
Aanbiedingen

De meest populaire bestemmingen van Azië

Azië is een populaire bestemming onder jongeren die gaan backpacken. Dit is het grootste werelddeel op aarde en heeft reizigers heel veel te bieden, van heerlijk Aziatisch eten tot prachtige natuurgebieden. Het is veelzijdig en er zijn verschillende landen waar heel veel moois te bezoeken is. Onder andere Bali en Sri Lanka behoren tot de meest bezochte landen. Maar wat maakt deze landen nou zo bijzonder?

De lijst met de mooiste bezienswaardigheden van Bali is ontzettend lang. Dit vulkanische eiland heeft veel te bieden, het heeft naast vulkanisch gebied ook paradijselijke stranden en tropische regenwouden. Er zijn vele historische tempels te bezoeken op Bali, waaronder de watertempel Tirta Empul. Deze tempel is gebouwd naast een heilige waterbron, waar helende krachten aan het water worden toegeschreven. De rijstvelden van Jatiluwih zijn adembenemend mooi en er lopen diverse wandelroutes doorheen. Wil je even ontspannen tijdens je reis? Ga dan langs de warmwaterbaden Toya Devasya.

Ook zijn de hoogtepunten van Sri Lanka absoluut een must als je naar Azië afreist. Dit eiland wordt de parel van de Indische Oceaan genoemd aangezien het de vorm heeft van een druppel en daarnaast heeft het vele culturele erfgoederen. Een daarvan is de leeuwenrots ‘Sigiriya’. Koning Kasyapa zijn paleis werd ruim vijftienhonderd jaar geleden gebouwd boven op deze rots. Veel is verloren gegaan maar de restanten van een oude poort, in de vorm van een leeuw, is nog deels zichtbaar. Theeplantages zie je veel in Azië, zo ook op Sri Lanka. Deze kan je bekijken tijdens een treintraject door karakteristieke dorpjes in de bergen en langs uitgestrekte theeplantages.

Kortom, er is genoeg moois te bezoeken als je gaat rondreizen door verschillende Aziatische landen. Vergeet zeker de mooiste bezienswaardigheden van Bali niet en ook de hoogtepunten van Sri Lanka mogen niet ontbreken tijdens jouw reis. Bezoek daarnaast een van de vele tempels, hagelwitte stranden of watervallen op de eilanden. Wil je liever kennis maken met de onderwaterwereld? Deze eilanden zijn ook geschikt om met je snorkel of duikapparatuur de kleurrijke koralen en de verscheidenheid aan vissen te ontdekken. Rondom Bali kan je bijvoorbeeld zeepaardjes en manta’s spotten. Je kan in Azië weken vertoeven en je zal je nooit vervelen!