Reis Aanbod
Image default
Woningen

Hier moet je aan denken vóór je verhuizing:

Verhuizen is een zware klus. De dag of het weekend van je verhuizing ben je hard in de weer om je nieuwe huisje in te richten. Het inhuren van een verhuisbedrijf, zoals verhuisbedrijf Amersfoort, kan een hoop stress schelen. Maar ook voor de dag van je verhuizing moet je zorgen dat een aantal dingen al gebeurd zijn. Dit zijn de dingen waar je aan moet denken al voordat je gaat verhuizen.

Schoonmaken

Je nieuwe huis staat nu nog helemaal leeg. Straks staat het vol met meubels waar je moeilijk onder, achter en naast kunt. Zo schoon als je het nu kan krijgen, krijg je het waarschijnlijk zo lang je er woont niet meer. Zorg daarom dat je nieuwe huis voor de verhuizing brandschoon is. Stofzuig, dweil en neem alle plinten ook even mee. Ook je oude huis moet je nadat het is leeggehaald even goed schoonmaken. Dat is wel zo netjes als je het oplevert aan de huurbaas of de nieuwe bewoner.

Adres doorgeven

Zorg dat relevante instanties op de hoogte zijn van je nieuwe adres. Als je naar een nieuwe gemeente gaat verhuizen moet je je eigenlijk drie maanden op voorhand bij deze nieuwe gemeente inschrijven. Dat is natuurlijk niet altijd mogelijk, maar doe het wel zo snel mogelijk. Ook als je in dezelfde gemeente blijft, moet je de gemeente op de hoogte stellen van je nieuwe adres. Dan weet ook de overheid en de belastingdienst waar de correspondentie naar toe moet. Zorg daarnaast dat alle zorginstanties waar jij gebruik van maakt ruim op tijd op de hoogte zijn van jouw verhuizing.

Parkeerplek regelen

Tenzij je nieuwe huis over een ruime oprit en mooie garage beschikt, is het niet altijd vanzelfsprekend dat je je auto zomaar voor de deur kan zetten. Zeker in de stad heb je vaak een parkeervergunning nodig, die je bij de gemeente moet aanvragen. Daar is vaak een wachtlijst voor. Zorg dus dat je deze vergunning ruim op tijd aanvraagt, want het zou vervelend zijn als je de eerste maanden steeds een half uur van en naar de auto moet lopen als je naar je werk wilt gaan.