Reis Aanbod
Image default
Winkelen

Nieuws Zelhem: alles wat je moet weten

Nieuws Zelhem is een klein, maar dynamisch dorp in de gemeente Bronckhorst in de provincie Gelderland. Het dorp heeft een rijke historie en een veelzijdige cultuur. Maar wat is er nu allemaal te zien en te doen in Nieuws Zelhem? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Nieuws Zelhem.

Geschiedenis van Nieuws Zelhem

Nieuws Zelhem is al sinds de Prehistorie bewoond. Archeologische vondsten in de omgeving tonen aan dat er al zo’n 5.000 jaar voor Christus mensen woonden in het gebied van Nieuws Zelhem. In de loop der tijd heeft Nieuws Zelhem veel markante figuren uit de geschiedenis gekend, waaronder de bekende kaperkapitein Zekveld. In 1799 kwam Nieuws Zelhem onder Franse controle, wat grote veranderingen in het dorp teweegbracht. Rond de twintigste eeuw kwam Nieuws Zelhem weer in handen van de Nederlandse overheid, waarna er veel nieuwbouw plaatsvond in het dorp.

Uitgaan en cultuur in Nieuws Zelhem

Nieuws Zelhem is een zeer gezellig dorp en heeft veel te bieden in de vorm van cultuur en uitgaan. Er zijn meerdere cafés en restaurants te vinden in het dorp, waar je altijd terecht kunt voor een ontspannen avond. Ook zijn er regelmatig culturele evenementen in Nieuws Zelhem. Rond Pasen wordt er jaarlijks het Zondagse Paasfeest georganiseerd, waar bezoekers kunnen genieten van verschillende optredens. In de winter is het Nieuwjaarslopen, waarbij mensen samen een 5 km lange wandeling maken die begint en eindigt in het centrum van Nieuws Zelhem.

Bezienswaardigheden in Nieuws Zelhem

Nieuws Zelhem heeft ook veel interessante bezienswaardigheden. Zo is er het historische stadhuis, wat anno 1600 als zelfstandig kasteel is gestart. In het stadhuis worden regelmatig lezingen georganiseerd en is er een museale expositie te vinden. Verder ligt in het centrum van het dorp het voormalige klooster van Sint-Martinus. We raden je ook aan om de moderne bibliotheek te bezoeken, waar je tegenwoordig ook internet kunt gebruiken. Dit zijn maar een paar van de vele bezienswaardigheden die Nieuws Zelhem rijk is.

Kortom

Nieuws Zelhem is een dorp dat zich al duizenden jaren heeft ontwikkeld tot een dynamische moderniteit. Of je nu zoekt naar een leuk avondje uit, cultuur of bezienswaardigheden, er is voor ieder wat wils: alles te weten over Nieuws Zelhem kun je vinden op de nieuws Zelhem gids.

Conclusie

Nieuws Zelhem is een dorp dat al duizenden jaren door mensen wordt bewoond. Dit realiseert een bijzonder karakter wat het een unieke plek maakt voor cultuur, uitgaan en bezienswaardigheden. Wil je weten wat er nog meer te doen is in Nieuws Zelhem, kijk dan op de nieuws Zelhem gids.

.