Reis Aanbod
Image default
Vervoer en transport

De leukste vakanties met de trein in Europa

De leukste vakanties met de trein in Europa

Verantwoord reizen is tegenwoordig belangrijk voor steeds meer mensen. Hierbij is vervoer het eerste aspect dat mensen in acht nemen. Echter zijn er veel meer zaken die je kunt ondernemen om verantwoordelijker te reizen. Milieubewust zijn is hier het doel. Toch de wereld kunnen zien, zonder dat deze hier extra onder lijdt. Hier lees je alles over de leukste vakanties met de trein en andere aspecten van duurzaam reizen.

 

Waarom de trein als vervoer?

Voor dit artikel is de trein als specifiek vervoersmiddel gekozen. Maar waarom is dit een verantwoorde manier van reizen? Door Europa reizen met de trein geeft een spannende en unieke ervaring. Je legt namelijk een andere route af dan met de auto. Vaak ga je dwars door gebergten en andere natuur. Een treinpas open deuren naar nieuwe bestemmingen. De trein rijdt immers toch al, dus wanneer jij meereist stoot je hiermee minder CO2 uit. Ook zijn vele treinen in Europa zo duurzaam mogelijk door bijvoorbeeld elektrisch te zijn. De goed onderhouden sporen zorgen niet alleen voor een comfortabele reis, maar ook één die minder brandstof gebruikt om van A naar B te komen. Reis je alleen? Dan is het sowieso goedkoper met de trein dan alleen met ander vervoer.

 

Met de trein door Europa

Wij als Nederlanders hebben heel Europa aan onze voeten liggen. Grenzen oversteken is geen probleem en gebeurt zonder dat je het doorhebt. Dit is nog makkelijker met de trein. Er zijn namelijk weinig grenscontroles en van tol is geen sprake. Welke bestemming je ook kiest, tegenwoordig ben je er comfortabel en snel. Europa heeft een geweldig netwerk aan treinverbindingen. Zelfs een pas die door heel Europa geldig is voor een bepaalde tijd is tegenwoordig mogelijk. Heb je weleens gehoord van de Interrail pas? Dit is het makkelijkste vervoersmiddel.

 

De mooiste bestemmingen

Maar waar wil je dan heen met de trein? Je kunt het zo gek niet bedenken en er is een verbinding. De trein is het eenvoudigste vervoer door heel Europa. Je hoeft hier helemaal niet ver voor weg. Gemakkelijk ben je vanuit Nederland met de trein is Duitsland, België en Frankrijk. Vanuit hier gaan treinen door naar Spanje, Italië en Zwitserland. Een beroemde spoorlijn is de Bermina Express is Zwitserland. Of wat dacht je van de geweldige fjorden tijdens de Flämsbana in Noorwegen? Zowel vanuit de hogesnelheidstreinen als de regionale spoorlijnen is genoeg te zien. Vergeet uiteraard niet te stoppen en tijd door te brengen in de geweldige steden die Europa te bieden heeft.

https://invervoer.nl/