Reis Aanbod
Image default
Vakantie

Wat zijn de populairste reisbestemmingen van 2023?

Na de vele lockdowns en reisbeperkingen van de afgelopen jaren kunnen we er in 2023 eindelijk weer op uittrekken om nieuwe horizonten te gaan ontdekken. Voor velen is dat dan ook de reden om op vakantie te gaan. Daarnaast zoeken steeds meer mensen verbinding met de natuur en vrij kamperen. Verblijven in de natuur, op een plek ver van de bewoonde wereld, is dan hét idee van geluk. En het mooie is, dat kan. Vooral in de Scandinavische landen. Hier kun je nog de ultieme vrijheid beleven. Niet zo gek dus dat de Scandinavische landen dan ook de populairste reisbestemmingen van afgelopen jaar zijn.

 

Waarom Scandinavië?

Om te beginnen is de natuur er is veel wilder en uitgestrekter en de temperaturen veel aangenamer dan in de zuidelijk delen van Europa. En waar kun je nog op vakantie zonder iemand tegen te komen? In de Scandinavische landen kun je nog echt ervaren hoe het is om solo in de natuur te verblijven. In Zweden en Noorwegen bestaat namelijk het allemansrecht. Dat is de vrijheid om van de natuur te genieten en er te verblijven en dat zit geworteld in de Scandinavische cultuur. Dat vrij kamperen kan je trouwens ook nog een behoorlijke besparing opleveren als je lang onderweg bent.

 

camperreis in Scandinavië

Wil je de Scandinavische landen echt leren kennen, dan is een camperreis in Scandinavië daarvoor ideaal. Een vervoers- en kampeermiddel in een. Je trekt ‘off grid’ door de natuur maar dan wel met luxe onder handbereik en kunt gaan en staan waar je maar wilt.

 

Wildkamperen op de Noorse Lofoten

Speel je met het idee om met een camper door Noorwegen te gaan trekken? Dan moet je zeker de Atlantic Road in je route opnemen. Het is een van de mooiste routes en voert je door de Atlantische Oceaan, langs eilandjes en over fraaie bruggen. Onderweg heb je uitkijkpunten waar je- met wat geluk- walvissen kunt spotten. Een aanrader is ook wildkamperen bij de Noorse Malediven, de bijnaam voor de Lofoten. De eilanden liggen binnen de poolcirkel, dus heb je hier de kans om het noorderlicht te zien.

 

Trek door de Zweedse wildernis

Ook Zweden bezit kilometers uitgestrekte natuur en een diversiteit aan landschappen. Een fraaie route door de wildernis is de Vildmarksvägen. Onderweg kom je langs watervallen, bergplateaus met fraaie uitzichten en onderwatergrotten. Met wat geluk kun je op deze route beren in het wild zien, veilig vanuit je camper.

 

Met de camper door Denemarken en Zweden

Denemarken heeft dan wel geen hoge kliffen zoals bij de Noorse fjorden, maar compenseert dat ruim met de prachtige natuur. Jammer genoeg is vrij kamperen in Denemarken verboden. Overnachten mag hier alleen op campings. Reis je met een camper door Denemarken, dan kun je dat goed combineren met een uitstapje naar Zweden. Vanuit Kopenhagen kun je via de Øresundbrug oversteken naar Malmö, maar er zijn ook ferry’s die naar Zweden gaan.

 

Zelf met een camper door Scandinavië trekken

Beschik je niet over een eigen camper, maar wil jij die ultieme vrijheid ook beleven? Dat kan. Verspreid over heel Scandinavië zijn ophaallocaties waar je een camper kunt huren.