Reis Aanbod
Image default
Vakantie

Wat zijn de absolute travel highlights van Egypte

Egypte is een populaire (winterzon) vakantiebestemming. Badplaatsen aan de Rode Zee zoals Hurghada, Makadi Bay en Sharm el Sheik beschikken over vele accommodaties in alle prijsklassen. Wat zijn de absolute travel highlights tijdens een vakantie in het land van de farao’s.

 

Egyptische oudheden

 

Egypte lijkt soms door alle opgravingen van tempels, graftombes en standbeelden op een enorm openluchtmuseum. Door het droge klimaat zijn de opgravingen goed geconserveerd en krijg je een levendig beeld hoe het leven zich duizenden jaren geleden afspeelde. Het tempelcomplex van Luxor behoort samen met de Vallei der Koningen tot de bekendste toeristische attracties van het land. Vanuit de nabijgelegen badplaatsen kun je hier via een georganiseerde dagtrip eenvoudig komen.

 

Woestijnsafari

 

Egypte bestaat voor 95% uit woestijn en leent zich hierdoor uitstekend voor een woestijnsafari. Kies voor een tocht met een auto, quad of kameel, waarbij de mogelijk bestaat om de nacht in een bedoeïenentent onder de sterren door te brengen. Een ervaring die je niet snel vergeet.

 

Cairo en de piramiden van Gizeh

 

Cairo ligt op behoorlijke afstand van de populaire badplaatsen, maar kies je voor een rondreis door Egypte, dan mag deze niet ontbreken. In het historisch centrum staat het Egyptisch Museum, waar je duizenden indrukwekkende opgravingen en mummies kunt bewonderen. Hoogtepunt is het wereldberoemde masker van Toetanchamon. Aan de rand van deze miljoenenstad liggen de piramides en andere belangrijke bezienswaardigheden van Gizeh. Bewonder ze van afstand via een audio- en lichtshow of klim zelf via een nauwe schacht naar een van de mysterieuze grafkamers.

 

Nijlcruise

 

Een meerdaagse Nijlcruise is een ontspannen manier om het echte Egypte vanaf het water langs je heen zien trekken. De boten stoppen bij de meest bezienswaardige plekken van Egypte. Afhankelijk van de reisduur en opstappunt bezoek je bijvoorbeeld de Hoge- en Lage Aswan Dam, de tempels van Karnak en Luxor of de Vallei der Koningen. Een Nijlcruise is vaak gecombineerd te boeken met een aansluitende strandvakantie.

 

Snorkelen of duiken

 

De Rode Zee is een paradijs voor liefhebbers van snorkelen en duiken. Verwonder je aan de kleurrijke onderwaterwereld in een van de vele koraalriffen. Vooral het water rondom

Sharm el Sheik en Marsa Alam staat bekend om het kraakheldere water, mooie koraal en de aanwezigheid van een grote diversiteit aan kleurrijke vissen. Alle badplaatsen beschikken over voldoende duikscholen en bieden excursies aan naar de nabijgelegen koraalriffen.