Reis Aanbod
Image default
Vakantie

Veilig rijden op Rhodos

Autorijden op Rhodos is anders dan in Nederland. Het is belangrijk dat je rijervaring hebt. Rhodos is niet al te groot en over het algemeen heb je wel een goede wegennet. De meeste wegen zijn geasfalteerd en zijn er witte strepen aanwezig. Een super slechte wegdek, gaten en hobbels komen nauwelijks voor. Er zijn geen snelwegen aanwezig op het eiland. Wel is er één vierbaansweg aanwezig aan de Noordoostelijke kust richting Rhodos stad. Over het algemeen is het verkeer rustig op het eiland. Tenzij je in de binnenstad komt. Aan de oostkust langs de badplaatsen kom je meer autoverkeer tegen. Dat het verkeer wat rustiger is betekent niet dat het makkelijk is om auto te rijden op Rhodos. Je dient rekening te houden met bijvoorbeeld bumperklevers. 

Smalle tweebaanswegen

Op het eiland bestaat het wegennet voornamelijk uit smalle tweebaanswegen waarbij inhalen moeilijk is. Grieken bumperkleven in de hoop dat je harder gaat rijden. Er geldt in Rhodos een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Lokale bestuurders houden zich vaak niet aan de snelheidslimiet en rijden vaak te hard dan er is toegestaan. Er wordt weinig controle uitgevoerd door de politie. Dit betekent niet dat je je niet aan de verkeersregels moet houden. Langs de weg zijn er genoeg herdenkingsmonumenten van mensen die door verkeersongeval zijn omgekomen. Dus houd je aan de verkeersregels. Op rhodos zijn ook veel bochten aanwezig en op sommige smalle wegen rij je langs steile kliffen en is er ook geen vangrail aanwezig.

Voorzichtig rijden is belangrijk

Het is dus aan te raden om voorzichtig te rijden en goed te concentreren op de wegen. Zeker aan het begin als je net je huurauto in stapt tot je aan het verkeer gewend raakt. Tunnels zijn er bijna niet. Rhodos stad is goed verlicht, maar de wegen buiten de grotere plaatsen zijn niet verlicht. Dus het is s nachts erg donker. Als er geen tegenliggers zijn is het aan te raden om groot licht te gebruiken.