Reis Aanbod
Image default
Vakantie

Solo op vakantie? Waarom niet!

Soms wil je een bepaalde vakantie gewoon gedaan hebben. Een prachtige rondreis door Costa Rica, een actieve vakantie naar de Alpen, of wil je gewoon even er tussenuit. Singlereizen zijn in dat geval een uitkomst. Je sluit je aan bij een groep mensen die je vooraf nog niet kent en beleeft samen een vakantie.

Groot voordeel? Als je solo je vakantie boekt, hoef je geen rekening te houden met het budget of de wensen van je vrienden. Je kiest iets dat helemaal bij jezelf past. Door een bepaalde bestemming te kiezen of een bepaalde type vakantie, heb je ook nog eens het voordeel dat de andere mensen die een soortgelijke vakantie hebben gekozen, vermoedelijk ook goed bij je aansluiten.

Een singlereis, zoals Simi Reizen deze al jaren voor duizenden reizigers elk jaar organiseert,  is een aanrader voor iedereen die een mooie reis wil maken, maar niet direct een reismaatje heeft om dat mee te doen. In een groepsvakantie beleef je echt samen je reis en leer je je reisgenoten snel goed kennen.

Altijd met excursies inbegrepen

Door ervoor te zorgen dat je altijd een heel pakket aan activiteiten standaard inbegrepen hebt bij je reissom, wordt een rondreis nog leuker. Samen met je reisgenoten beleef je niet alleen de reis zelf, maar doe je ook mooie excursies en activiteiten. Daarnaast, het is irritant als je ter plekke nog voor van alles en nog wat moet bijbetalen. Let bij het boeken van een single reis dus op wat wel en niet inbegrepen is.

Populaire bestemmingen

Zowel binnen als buiten Europa kun je kiezen uit singlereizen, de een avontuurlijker dan de ander. Er zijn singlereizen die meer gericht zijn op natuur, op cultuur, op activiteiten of juist een mix daarvan. De bestemming die je kiest is ook nog eens van belang natuurlijk.

Veelgeboekte reisbestemmingen voor singles zijn:

  • Costa Rica – land van zon, regenwoud, prachtige natuurgebieden en een veelheid aan diersoorten. Deze singlereis is niet voor niets altijd vol en vertrekt het hele jaar door.
  • Sri Lanka – de parel van de Indische Oceaan is een veelzijdig en echt Aziatisch land, waar je in twee weken tijd alle hoogtepunten gaat zien en doen. Dompel jezelf onder in een echt Aziatisch land en geniet van zon, zee, strand, cultuur en natuur.
  • Bali – Bali is immens populair onder Nederlanders. Betaalbaar, heerlijk weer, veelzijdig en met prachtige stranden is Bali de droombestemming waar veel mensen vaker dan 1 keer terechtkomen. Tijdens de 16-daagse rondreis maak je kennis met activiteiten, cultuur en natuur, maar is er ook genoeg tijd om de barretjes en eettentjes te ontdekken.
  • Colombia – minder bekend, maar niet minder mooi. Als je een beetje avontuurlijk op reis wilt is Colombia de ideale reisbestemming met afwisseling, echte cultuur en nog een beetje ongereptheid.

Binnen Europa ligt het er een beetje aan wat je precies zoekt, maar als je zoekt naar een natuurvakantie is Ierland, Bulgarije of Noorwegen een aanrader. Zoek je een meer actieve vakantie? Dan lenen Slovenie of Frankrijk zich daar perfect voor. Voor zonaanbidders is Kroatie of Griekenland een goede reisbestemming.

Solo op reis

Het is spannend om zelf een reis te boeken en je aan te sluiten bij een groepsreis. Singlereizen zijn vakanties die speciaal ontworpen zijn voor mensen die alleen reizen. Het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en avonturen te beleven met gelijkgestemde individuen. Als je op zoek bent naar een zonvakantie voor alleenreizenden, dan zijn er tal van opties om uit te kiezen.

Tips voor een singlereis die bij jou past:

  • Lees het reisprogramma goed door. Kijk of het bij je past. Een solo reis mag best grensverleggend zijn natuurlijk, maar moet vooral ook leuk zijn.
  • Check reviews van mensen die eerder meegeweest zijn op reis. Zo krijg je wat meer beeld van de organisatie en de reis zelf. Vaak waardevoller dan bellen met de reisorganisatie, omdat het gaat om echte ervaringen van echte mensen.
  • Kijk naar het type single reis dat je wilt boeken. Zoek je een vakantie om er gewoon even tussenuit te zijn of zoek je een reis die je grenzen verlegt.

Een solo vakantie is vaak een feest. Iedereen die een reis boekt, kiest ervoor om met onbekenden op reis te gaan. Door de open instelling van eigenlijk alle reizigers leer je elkaar goed kennen. We raden je aan altijd voor een reis te kiezen waarbij activiteiten inbegrepen zijn. Zo vorm je samen met je reisgenoten een groep die elkaar steeds beter leert kennen. 

https://www.simi-reizen.nl