Reis Aanbod
Image default
Vakantie

Online visum voor Turkije aanvragen

Reizen naar het buitenland
Wanneer u naar het buitenland gaat, is het soms mogelijk dat u meer nodig heeft dan een geldig identiteitsbewijs. In sommige landen is het namelijk noodzakelijk dat de reiziger een visum nodig heeft. Onder andere Amerika, Cambodja, Thailand, Rusland en Turkije geldt voor de meeste mensen een visumplicht. Dit is evenzeer afhankelijk van welke nationaliteit u bezit. Voor Nederlanders en Belgen geldt in ieder geval de visumplicht voor de bovengenoemde landen. Indien u in de Europese Unie reist, geldt er geen visumplicht. In dit artikel gaan we uit van de Turkse visumprocedure.

De visumplicht voor Nederlanders en Belgen die naar Turkije reizen , is niks nieuws. Deze is jaren geleden ingevoerd. Het visum is zoals eerder gezegd een eis om het land binnen te mogen. U heeft de mogelijkheid om het visum op het vliegveld in Turkije te kopen bij aankomst. U betaalt dan € 25 en u krijgt dan een sticker in uw paspoort. Betalen kan overigens contant of met uw bankpas.

Visum voor Turkije online aanvragen
Sinds begin 2014 is het mogelijk geworden om uw visum voor Turkije online aan te vragen. Dit biedt uiteraard veel voordelen: u kunt het visum rustig thuis aanvragen, het aanvragen duurt nog geen 5 minuten, na ontvangst heeft u het visum altijd bij de hand (in uw mailbox en eventueel per post) en desalniettemin is het online vragen goedkoper. Indien u het visum direct via de Turkse overheid aanvraagt (evisa.gov.tr), betaalt u $20,70. Nadelen hiervan zijn wel, dat u niet in het Nederlands kan aanvragen noch Nederlandse ondersteuning krijgt en tevens dient u met een Credit Card te betalen.

Betalen via iDeal of Mister Cash
Gelukkig is het ook mogelijk om uw visum af te rekenen via iDeal of Mister Cash. U vraagt uw visum Turkije dan aan via een bemiddelaar. U betaalt voor een visum dan meestal tussen de €20 en de €25. Maar in dit geval € 24,95. Tevens is het aanvraagformulier in het Nederlands inclusief uitleg. Komt u er niet uit? Geen probleem, u kunt altijd bellen of mailen. Ook een visum met spoed aanvragen is mogelijk.

Het aanvragen
Via het aanvraagformulier kunt u het visum gemakkelijk aanvragen. Als eerst vult u uw NAW-gegevens in, mede als uw paspoortgegevens en aankomstdatum. Uw paspoort of ID-kaart dient bij het online aanvragen nog 6 maanden geldig te zijn. Deze duur wordt vanaf januari 2015 echter wel verkort tot 60 dagen. 

Wilt u voor meerdere personen een visum aanvragen? Ook dat is mogelijk. U kunt bij het formulier gemakkelijk mensen toevoegen.

Wanneer u alle gegevens correct heeft ingevuld, kunt u uw aanvraag laten controleren. Zo worden eventueel fouten in de aanvraag herkend. Indien alles klopt, kunt u doorgaan naar de betaling. U heeft hier de mogelijkheid om te betalen via iDeal of Mister Cash. Nadat u heeft betaald, krijgt u een bevestigingsmail en binnen 24 uur uw visum. Het visum voor Turkije ontvangt u in eerste instantie in uw mailbox, maar het is ook mogelijk om het per post te ontvangen. Dit dient u wel nadrukkelijk aan te geven.

Visum ontvangen? Dan kunt u onbezorgd op reis gaan!

Voor meer info : Online visum voor Turkije aanvragen