Reis Aanbod
Image default
Vakantie

Hoe plan je 12 weken schoolvakantie in?

Wanneer je als volwassene terugdenkt aan de tijd dat je nog op de basisschool zat, dan is één van de eerste dingen waar je natuurlijk aan denkt, de ontzettende lange vakantie. Kinderen hebben namelijk maar liefst 12 weken per jaar vakantie, waar een gemiddelde werkende in het bedrijfsleven genoegen moet nemen met 25 vakantiedagen wat gelijkstaat aan 5 weken op basis van een fulltime dienstverband. Voor de kinderen is dit natuurlijk geweldig, maar voor ouders kan het soms nog wel eens zorgen voor wat stress. Hoe zorg je ervoor dat je kinderen op jonge leeftijd gedurende deze periode worden vermaakt? Om je een idee te geven, hebben we een aantal handige tips voor je.

Plan vast vooruit

Aan het begin van het nieuwe jaar, weet je natuurlijk al precies wanneer de kinderen allemaal vakantie hebben. Dit is dan ook direct het moment waarop het verstandig is de agenda erbij te pakken. Zo kun je via https://www.schoolvakantie-kalender.nl/schoolvakanties-2023.html een eenvoudig en duidelijk overzicht vinden van alle schoolvakantie en kun je op basis daarvan je agenda vullen. Omdat het natuurlijk niet te doen is om zelf 12 weken per jaar vakantie op te nemen, dien je keuzes te maken. Uiteraard is de zomervakantie vaak de periode waarop jullie als gezin op vakantie gaan en is het leuk om dat vrij te nemen. Dit geldt overigens ook voor de periode rondom kerst. Door alvast vooruit te plannen, weten jullie allemaal waar jullie aan toe zijn.

Maak gebruik van de opvang

Breng jij je kind naar de opvang? Dan kan dit natuurlijk ook gewoon tijdens de vakanties. Wel is het vaak belangrijk dat je dit tijdig doorgeeft. Helemaal wanneer je je kind buiten de vaste dagen om zou willen brengen. Je bent namelijk niet de enige ouder die graag zijn of haar kind enkele dagen extra naar de opvang wil brengen. Zorg er dus voor dat je in grote lijnen weet wat de planning is, zodat je vast een aantal dagen kunt vastleggen. Zo voorkom je dat je straks voor een teleurstelling komt te staan en je kind er niet terecht kan.

Opa’s en oma’s

Wat moesten alle ouders toch zonder opa en oma! Dit is namelijk de perfecte plek om je kinderen naartoe te brengen tijdens de vele weken vakantie. Helemaal wanneer de kinderen al wat ouder zijn en opa en oma met pensioen zijn, kunnen ze zich hier dagen vermaken. Uiteraard moeten de kinderen en ook opa en oma het ook leuk vinden, maar dat is meestal niet zo’n probleem.