Reis Aanbod
Image default
Vakantie

Hoe goed werkt een milieusticker?

In Frankrijk zijn er zones waarbij je een milieusticker hebt, anders kom je helemaal niet binnen. Dit doen zo om de luchtkwaliteit goed te houden, en nog belangrijker: Klimaatverandering tegen te gaan! Hoewel, is het wel effectief? Letten mensen erop of is het niet nuttig? Het antwoord is simpel, het werkt beter dan mensen denken. Een milieusticker Frankrijk heb je niet zomaar, er zijn meerdere controles die je door een winkel kan laten doen om het te verkrijgen. Bij de mensen die het niet hebben maar toch zulke zones binnen rijden met hun voertuig is het simpel: De Franse politie houdt ze aan! 

Zou dit ook werken in Nederland?

Het is een effectief systeem waarmee de Fransen controle houden in zulke gebieden, en de mensen die erin wonen vinden het fijn omdat ze veel minder overlast hebben dan bij de drukke gebieden in Frankrijk. Hoewel, zou dit ook in Nederland werken? Waarom wel en waarom niet? Nederlanders zijn natuurlijk anders dan Fransen, wij houden ervan om van plaats naar plaats te gaan, zeker bedrijven met hun vrachtwagens. Als er een sticker hier zou worden ingezet worden in Nederland, zouden we voor de eerste paar maanden moeten wennen, maar naar mijn gevoel zou het perfect passen.

Meer om klimaatverandering tegen te houden

Vergeet niet, klimaatverandering is de reden waarom we allemaal zo graag zo min mogelijk willen uitstoten. Een sticker helpt, maar het zorgt er natuurlijk niet voor dat alle uitstoting weg is, hiervoor moeten wij als inwoners en bedrijven ons best doen om het zo laag mogelijk te houden. Manieren hoe je dit kan doen is simpel: Minder rijden, minder uitstoten bij fabrieken, fossiele brandstoffen weghalen en ons best doen om zo zuinig mogelijk te zijn met ons gas en elektriciteit. Als we allemaal ons best doen, en anderen aanmoedigen om hetzelfde te doen, voorkomen we een toekomst met een rampzalig klimaat.