Reis-aanbod

Elba vakantie

Dé Elba vakantie

Droomt u al tijden van een heerlijke, ontspannen Elba vakantie? Wilt u graag vertoeven in een prachtige villa of luxe appartement met zwembad en genieten van Italië op haar best? Houdt u van smakelijk Italiaans eten, de rijke cultuur en geschiedenis van het eens zo machtige –voormalige– Romeinse Rijk dat nu Italia heet en wilt u bruinbakken in de schitterende zomerzon? Voor de ultieme Elba vakantie bent u bij ons aan het goede adres. Bezoek onze website voor meer informatie en een overzicht van de prachtige accommodaties op één van de wonderschone eilanden die de Grote Laars rijk is. Wij hebben een uitgebreid aanbod verschillende verblijfplaatsen, waarin u de volgende accommodaties zult aantreffen:

  • luxueuze appartementen met zwembad
  • Agriturismi waarbij u kunt proeven van de plattelandscultuur van Italië
  • viersterrenhotels met tennisbanen, dichtbij het strand.

Uw ideale Elba vakantie vult u natuurlijk helemaal zelf in. Maar één ding is zeker, een verblijf op het mooie Italiaanse eiland voor de Toscaanse kust is onvergetelijk. De Italiaanse cultuur is een zeer rijke. De geschiedenis van dit boeiende land is eveneens bijzonder uitgebreid, rijk en fascinerend. Wist u dat de Franse keizer Napoleon Bonaparte tijdens de negentiende eeuw een tijd op dit eiland verbleef? Van 4 mei 1814 tot en met 26 februari 1815 leefde hij daar in ballingschap. Het was in de periode nadat hij voor de eerste keer uit de macht gezet was. Napoleon had veel invloed op het eiland, daar hij het reorganiseerde. Dit had tot gevolg dat de economie sterk verbeterde. U kunt de residentie van de beruchte keizer dat hij daar liet bouwen tot op de dag van vandaag bezoeken. Echter, nu is Palazzina dei Mulini niet meer bewoond, maar biedt het huis aan een Nationaal Museum. Dit is tijdens uw Elba vakantie zeker een bezoekje waard.

Elba vakantie om nooit te vergeten

Daarnaast kunt u uw Elba vakantie heel goed combineren met een bezoek aan Toscane. Dit ligt namelijk op slechts 45 minuten varen van het eiland. Samen met een heerlijk boottochtje kunt u dus genieten van alles wat Toscane te bieden heeft. Wellicht zult u tijdens uw Elba vakantie ook opmerken dat het eiland is omgeven door diverse rotseilandjes. Samen wordt de eilandengroep tot de Toscaanse Archipel gerekend. Een aantal van deze rotseilanden zijn:

  • Corbella
  • Gemini
  • Liscoli
  • Ortano

Er zijn ook enkele baaien te vinden, waaronder Lacona en Marina di Campo. Een kleine luchthaven met dezelfde naam (Marina di Campo) is ook aanwezig op het eiland. U kunt aan het begin van uw Elba vakantie het eiland bereiken vanuit Piombino. Vanaf deze locatie vertrekken namelijk op verschillende tijdstippen op een dag veerboten die u naar de hoofdstad Portoferraio brengen. Dit betekent letterlijk ijzerhaven. In de hoofdstad woont bijna de helft van de Elbaanse bevolking. Vroeger werd op het eiland ijzer gedolven, wat in de havenstad Portoferraio werd overgeslagen. Vandaag de dag leven inwoners van dit Italiaanse eiland voornamelijk van de wijnbouw en het toerisme. Wáárom toeristen hier graag komen zult u na uw verblijf helemaal begrijpen, omdat u tijdens uw Elba vakantie zult merken dat u hier rust en prachtige natuur kunt vinden. Een andere grote attractie van het eiland zijn de diverse jachthavens. Wellicht een interessant gegeven is het feit dat het eiland een vindplaats is voor mineralen en edelstenen. Er wordt vooral pyriet en toermalijn gevonden. U kunt bij uw bezoek aan dit prachtige Italiaanse gebied genieten van alle dingen waardoor mensen doorgaans verliefd worden op Italië. De gastronomie is daar een groot onderdeel van. U kunt hier namelijk, net als in de rest van het land, genieten van heerlijk eten en uitstekende wijn. Bent u benieuwd naar wat onze website nog meer te melden heeft over een Elba vakantie? Neem dan gerust een kijkje op elba-vakantie.com. Heeft u daarnaast vragen? Wij helpen u graag. Stuur ons eenvoudigweg een e-mail en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Rust en ontspanning in een prachtige omgeving

Zoals u hierboven heeft gelezen is één van de accommodaties die wij op onze site aanbieden de zogenaamde ‘agriturismo’, of ‘agriturismi’ in het meervoud. Dit is een traditionele boerderij waar u tijdens uw Elba vakantie kunt verblijven. Een Agriturismo wordt doorgaans door een inheemse familie geleid en u kunt hier waarlijk proeven van het Italiaanse plattelandsleven. Vaak worden hier ook streekproducten gemaakt. Het woord agriturismo bestaat uit twee Italiaanse woorden: agriculture (agricultuur in het Nederlands) en turismo (wat toerisme betekent). Er was namelijk een tijd dat het met de Italiaanse boeren minder ging en zij gedwongen werden op een andere manier aan geld te komen. Omdat dit ten koste ging van de Italiaanse cultuur is deze vorm van plattelandstoerisme ontstaan. Er is in de Italiaanse cultuur namelijk altijd waarde gehecht aan een kleinschalige voedselproductie. Dit is door agriturismo bewaard gebleven, omdat boeren hun inkomsten konden aanvullen door verblijfplaatsen aan te bieden aan toeristen. Misschien lijkt het u wat om tijdens een Elba vakantie in een dergelijke accommodatie te verblijven? Of voelt u er toch meer voor om in een hotel op loopafstand van het strand van uw Elba vakantie te genieten? Het mooie is dat het allemaal mogelijk is en dat u helemaal zelf bepaalt op wat voor manier u uw Elba vakantie vormgeeft. Wij kunnen informeren u over al onze mogelijkheden en u eveneens door middel van de vele foto’s op elba-vakantie.com een sfeerimpressie laten zien. En, heeft u al zin gekregen in een heerlijk ontspannen vakantie?

Voor meer info : Elba vakantie