Wat te doen in Catania

Jeugdig en levendig, Catania is de belangrijkste stad in de oostelijke helft van Sicilië. Het is de perfecte bestemming voor een vakantie, gezien het culturele belang, de ligging en het weer.

Er zijn zoveel dingen die toeristen zouden moeten doen dat het misschien verwarrend wordt om een paar dagen in deze prachtige stad door te brengen, dus hier zijn enkele niet te missen dingen om te doen in Catania. Boek uw huurauto veilig en vertrouwd op www.autoitaly.nl om uzelf een zorgeloze vakantie te gunnen. Bij ons heeft u de mogelijkheid om tot 24-48 uur voor uw afhaling gratis te annuleren.

Piazza Duomo

Een triomf van de barokke stijl, dit plein heeft verschillende gebouwen die toeristen niet kunnen missen. Palazzo dei Chierici, gebouwd in het begin van de 18e eeuw. Palazzo degli Elefanti, nu het stadhuis, en de Duomo di Catania, de kathedraal van de stad. In het midden van het plein ligt de ‘Olifantenfontein’ die het symbool van de stad draagt, een kleine olifant, die op zijn beurt een obelisk ondersteunt.

Spendeer een namiddag op het San Giovanni li Cuti

Dit is mogelijk het meest beroemde strand in Catania. De aanwezigheid van zwarte rotsen en as als gevolg van vulkanische activiteit maakt van San Giovanni li Cuti de meest karakteristieke natuurlijke plek in de stad. In de zomer verwelkomt het de lokale bevolking die probeert te ontsnappen aan de hitte van de stad om zich te ontspannen in de prachtige zeelucht.

 

Bezoek het Castello Ursino

 

Dit kasteel daterend uit de dertiende eeuw overleefde een aardbeving in 1693, en daarvoor een vulkaanuitbarsting in 1669, toen de lavastroom van de Etna zo dichtbij kwam dat het de gracht vulde. In de loop van zijn dramatische bestaan ​​werd het gebruikt om de Aragonese dynastie te huisvesten, en later werd het een beroemde gevangenis. Tegenwoordig herbergt het het Civic Museum van Catania en dit sinds 1934.

Voor meer info : Wat te doen in Catania

Kom tot rust op de boerderij

Het leven kan soms best hectisch zijn. De kinderen moeten op tijd naar school en dan moet je meteen door naar je werk. Het wordt tijd voor een cursus om je kennis weer te actualiseren, maar je zit met die vergadering. En die ene klus moet ook hoognodig af. En die files! Het is om gek van te worden. Vergeet in al die drukte niet om te zorgen voor wat écht belangrijk is: jezelf en je familie.

Ga er lekker een paar dagen met je gezin op uit om even op te laden. Laat het werk de werk en spendeer tijd door samen leuke dingen te doen. Glamperen is daarvoor een geweldige mogelijkheid. Glamperen is glamorous kamperen, in een luxe tent die al helemaal voor je klaar staat wanneer je aankomt. En geen luchtbed, maar echte bedden. Ook meubilair, sanitair en een keukentje behoren bij de standaardinrichting. Glamperen is dus helemaal zorgenvrij.

Logeren bij de boer

Glamperen kan in heel Europa, maar voor een kort weekendje weg hebben we een andere mooie tip voor je: blijf eens in eigen land en ga glamperen bij de boer.  Wij hebben de beste boerencampings geselecteerd in Nederland. Van Ameland tot Brabant, van Noord-Holland tot Overijssel. In elk deel van het land kun je terecht om te genieten van de omgeving. En als je geluk hebt, mag je misschien wel helpen de dieren te verzorgen.

 Je verblijft in een ruime tent, soms zelfs met een echte bedstee. Als je nog nooit in een bedstee geslapen hebt, zul je je verbazen over hoe lekker dat slaapt. Veilig, geborgen en klus lig je samen met je geliefde heerlijk tegen elkaar.

Als je gaat glamperen bij de boer leef je met het natuurlijke ritme van de dag. Geen wekker, maar loeiende koeien die je op natuurlijke wijze wekken. Je komt helemaal tot rust. En wie weet, misschien neem je die rust wel mee naar je dagelijks leven.

Voor meer info : Kom tot rust op de boerderij

Afrika reizen specialist

Afrika is misschien wel het mooiste continent op aarde. De natuur in Afrika is wonderschoon en in veel gevallen ongerept. Geen wonder dat veel Nederlanders graag naar Afrika op vakantie gaan. Maar waar begin je in je zoektocht naar de perfecte vakantie?

Afrika is een continent met veel mogelijkheden voor echte avonturiers

De echte avonturier gaat naar Afrika, zonder twijfel. Tanzania en Zuid Afrika zijn, om maar even twee landen te noemen, twee prachtige landen met enorm veel mogelijkheden. Met name Tanzania leent zich door zijn enorme hoeveelheid nationale parken uitstekend voor een fantastische safari. Mooie reservaten als het bekende Natuurpark Serengeti, Nationaal park Mount Kilimanjaro, Olduvai Gorge, en de de Ngorongoro krater staan hoog op het verlanglijstje van zowel natuurliefhebbers als Afrika-reizigers.

Omdat dit slechts een greep is uit de mogelijkheden zul je bij het samenstellen van een dergelijke vakantie een Afrika reizen specialist nodig hebben die je helpt bij het maken van alle keuzes. Een specialist die bijvoorbeeld een adres heeft voor camperverhuur in Zuid Afrika, of je kan helpen bij het samenstellen van een kampeersafari.

Afrika Online is zo’n specialist op het gebied van Afrika reizen. Of het nu gaat om een rondreis Zuid Afrika of een kampeersafari Tanzania, Afrika Online maakt afrika reizen op maat aan de hand van uw persoonlijke wensen, zo lang of zo kort als u maar wenst en voor een groot of wat kleiner budget.

Afrika Online kent het continent en helpt u aan een fantastische vakantie

De persoonlijke aanpak van Afrika Online is al voor vele Afrika gangers een ware verademing gebleken. Het team zorgt voor passende oplossingen voor elke wens. Bovendien heeft Afrika Online een groot aantal kant en klare reizen samengesteld waarmee de meeste mensen die voor het eerst naar Afrika reizen prima uit de voeten kunnen. Er zijn verschillende opties mogelijk, waaronder groepsreizen, auto rondreizen en camper rondreizen. Is dit niet naar uw gading, of wilt u echt iets speciaals doen, dan maakt Afrika Online samen met u een maatwerk vakantie naar Afrika.

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos

Bijna eindeloos, want er zijn natuurlijk wel grenzen aan wat een reisspecialist kan aanbieden. U kunt bij AFrika Online ook zelfs voor “losse” vliegtickets, tickets voor binnenlandse vluchten, autohuur, 4×4 huur (met of zonder kampeeruitrusting) en camperhuur, luxe treinreizen, ballonvaarten, bootcruises, reserveringen voor accommodaties (zowel bed & breakfast, guesthouses, hotels en lodges als vakantiehuizen voor overwinteringreizen) en golfarrangementen. Dus dat is nogal een aanbod waar de meeste reisorganisaties niet aan kunnen tippen.

 

 

Voor meer info : Afrika reizen specialist

Voorbereiden voor Azië

Het is absoluut een onwijs leuke ervaring wanneer je voor een periode gaat backpacken in Azië en zo dus de wereld gaat ontdekken. Echter is het wel van belang dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Daarom is het belangrijk dat je altijd goed voorbereid op pad gaat en geen dingen vergeet.  In je backpack passen maar een beperkt aantal items dus moet je ervoor zorgen dat je alleen het hoognodige mee neemt.

Hoogstwaarschijnlijk ga je veel kilometers lopen door verschillende soorten gebieden van zandpaadjes, moerassige wegen tot hoge bergen en heuvels. Neem daarom dus goede wandelschoenen mee en nee, dan heb ik het niet over Nike sneakers, maar over echte stevige bergschoenen.

Deze zijn bijvoorbeeld online te koop of bij winkels die gespecialiseerd zijn in reizen en de producten die hierbij horen zoals Bever. Het is wel aan te raden om ze een maatje groter aan te schaffen zodat je er met dikke sokken ook nog in past. Als je in het vliegtuig stapt is het handig om ze alvast aan te doen, dit scheelt enorm gewicht en ruimte in je backpack.

Naast goede schoenen is het ook belangrijk dat je zorgt dat je goed beschermd op pad gaat. Bescherm je daarom zowel tegen de zon als tegen ongedierte. Deet is een goed middel tegen insecten zoals teken en muggen. Deze kleine beestjes kunnen met één beet of steek vervelende ziektes meenemen waaronder zika, knokkelkoorts, malaria, gele koorts, ziekte van Lyme en FSME. Spray je daarom elke dag goed in voordat je op pad gaat.

Maar helaas zijn deze kleine beesten niet enkel overdag actief. S ‘avonds en s ‘nachts is de kans op een muggenbeet nog groter, vooral in vochtige gebieden, bossen en moerassen zoals die in Azië veel voorkomen.  Het is daarom erg handig om vooraf een goede klamboe te kopen.  Dit zijn netten die je boven je bed of matras kan hangen, de netten schermen je bed af tegen muggen en insecten. Ventilatoren helpen ook bij het tegengaan van muggen. Echter zal je deze niet erg vaak tegenkomen in kleine accommodaties zeker niet wanneer je aan het backpacken bent. Speel daarom op safe en schaf een goed werkende klamboe aan om zo te zorgen dat je geen risico loopt.

 

Voor meer info : Voorbereiden voor Azië

Speelgoed doneren voor arme gezinnen

De feestdagen komen er weer aan. Dit betekent dat er weer veel geld wordt uitgegeven aan cadeaus voor jong en oud. Kerst, Sinterklaas, Oud & Nieuw, allemaal feestdagen waar veel mensen alles uit de kast trekken om er leuke dagen van te maken. Deze feestdagen kosten wel veel geld om al die cadeaus te kunnen financiëren. Niet alle gezinnen kunnen die allemaal betalen en voor hun kunnen de feestdagen daardoor een stuk minder leuk worden. Gelukkig is er de mogelijkheid om speelgoed en andere cadeaus te doneren zodat gezinnen die minder te besteden hebben ook leuke feestdagen kunnen hebben. Ook voor de mensen die het speelgoed doneren kan dit een goed gevoel geven. De feestdagen gaat ook om saamhorigheid en vriendelijkheid en door spullen aan andere te geven kan dit een fijn gevoel geven mensen blij te maken. Het gaat met name om klein speelgoed maar ook groot speelgoed kan weggegeven worden. Een zandbak kopen hoeft dus niet per se meer.

Als je graag speelgoed weg wilt geven kun je dit als voorbeeld doen bij de Voedselbank. Zij geven vooral voedsel weg, maar op de uitdeelpunten van de Voedselbank kun je ook met speelgoed en andere spullen terecht. Niet alle uitdeelpunten van de Voedselbank zijn beschikbaar om spullen af te geven. Kijk dus op hun website voor punten in jouw buurt als je bijvoorbeeld speelgoed weg wilt geven tijdens de Feestdagen. Wees daar dan wel op tijd mee. Het is bijna Sinterklaas dus dan willen mensen al langs de Voedselbank om speelgoed af te halen. Voor buitenspeelgoed zijn er ook inzamelacties aan de gang. In het kader van armoedebeleid zijn er gemeentes die inzamelacties organiseren om voor iedereen leuke feestdagen met cadeaus te bezorgen. Bekijk dus of er ook acties in jouw buurt zijn zodat je oud speelgoed makkelijk af kunt geven. In sommige gemeenten worden ook speelgoedbonnen weggegeven zodat families toch speelgoed kunnen kopen in de winkels.

Voor meer info : Speelgoed doneren voor arme gezinnen

Jonger voelen met botox

Wij mensen zijn geneigd om hetzelfde te willen zijn dan het huidige maatschappelijke beeld. Wij willen ons graag scharen onder de meerderheid en willen geen buitenbeentje zijn. Paradoxaal hierop staat dat wij mensen graag uniek en origineel willen zijn om in deze originaliteit een voorbeeldfunctie in de maatschappij te vervullen. De eigenschap dat we ons willen gedragen naar het gedrag en de mening van de meerderheid zorgt ervoor dat er een gemeenschappelijk beeld ontstaat van mensen over hoe we ons moeten gedragen en over hoe we eruit moeten zien. Vervolgens proberen wij om zo dicht mogelijk bij dit beeld terecht te komen, want dat zijn we geen buitenbeentje.
Dit zien we dan ook in ons gedrag terug. Een heersende gedachte in de huidige maatschappij is dat het beter is om jong te zijn dan om oud te zijn. Jonge mensen krijgen meer waardering in onze maatschappij dan oudere mensen. Oudere mensen mogen wel meedoen in de maatschappij maar dan moet dat door de jongere generatie te volgen. Deze gedachte geld ook voor het uiterlijk van mensen. Mensen die er heel goed uit zien hebben meer kans op bepaalde dingen. Zo ontstaat er voor mensen de behoefte om er langer jong uit te zien of om er jonger uit te zien dan nu het geval is.
In vervulling van deze behoefte begeven sommige mensen zich naar de cosmetische- of plastische chirurg. Met een behandeling bij een van deze artsen kun je er langer jong uit zien. Een veelgebruikte methode in deze tak van chirurgie is botox. Botox zorgt ervoor dat de huid van mensen strakker gaat zitten, waardoor ze er jonger uit gaan zien. Naast botox worden er ook veel fillers gebruikt deze vult de huid op en maakt de huid op die manier strakker. De botox ervaringen zijn tot op heden erg populair en maakt dat veel vrouwen het doen en om de fillers lippen zijn fillers populair geworden.

Voor meer info : Jonger voelen met botox

Vergoeding ooglidcorrectie?

Wanneer je ouder wordt, wordt je huid slapper en gaat eigenlijk alles een beetje hangen. Dit geld ook voor je gezicht en zo wordt de huid van je lippen, neus, wangen en oogleden slapper waardoor deze kunnen gaan hangen. In principe is dit helemaal niet erg en hoort het gewoon bij ouderdom, maar hangende oogleden kunnen ook vervelende gevolgen hebben. Zo kan het zijn dat je zicht verminderd en krijg je hierdoor hoofdpijn of last van vermoeidheid doordat er niet genoeg licht in de ogen valt.

Dit kan redelijk makkelijk opgelost worden met een ooglidcorrectie. Dit is een lichte operatie die ervoor zorgt dat je oogleden niet meer hangen. Binnen een paar uur is de operatie klaar en zal je een groot resultaat zien. Wel kunnen de ooglidcorrectie kosten hoog liggen, maar vele zorgverzekeraars vergoeden dit gedeeltelijk wanneer de operatie uit medische redenen moet worden gedaan. De ooglidcorrectie vergoeding is wel afhankelijk van welke verzekering je hebt. Zo is dat bij iedere zorgverzekeraar anders geregeld. Tegenwoordig zit de operatie niet meer in je basispakket, maar in je aanvullende verzekering en deze heb je hiervoor dus wel nodig. Wanneer de operatie uit cosmetische beweegredenen gedaan wordt, is de kans echter erg klein dat deze vergoed zal worden door de verzekering. Ook is het belangrijk om goed in de gaten te houden hoeveel je per zorgverzekeraar vergoed krijgt. Zo krijg je bij sommige verzekeraars tot 500 euro vergoed. Dit is echter veel minder dan de kosten voor een ooglidcorrectie. Andere voorwaarden van het vergoeden van een ooglidcorrectie is dat je minimaal 24 maanden een aanvullende verzekering moeten hebben.  Wanneer dit niet zo is, zullen ze geen toestemming geven om de operatie te vergoeden. Ook moet het bij veel verzekeraars zo zijn dat minimaal 50% van de pupil bedekt is door de overtollige huid.

Voor meer info : Vergoeding ooglidcorrectie?

Vakantie aanbiedingen voor u verzameld

Vakantie aanbiedingen voor u geselecteerd

In Centraal-Amerika ligt het zeer bijzondere en natuurrijke Belize. Het is een land dat waarschijnlijk niet direct in u opkomt als u denkt aan verschillende landen in de wereld. Logisch ook, want Belize is maar een klein land. Maar Belize doet zeker niet onder qua toerisme en een goede vakantie vergeleken met andere kleinere landen en ook grote landen in Amerika. Via VakantiePlatform.com kunt u namelijk heel wat interessante vakantie aanbiedingen zoeken en natuurlijk ook een vakantie boeken naar Belize en wij kunnen u dan eigenlijk ook ongetwijfeld een geweldige vakantie beloven. In dit artikel vertellen we u graag waarom.

Misschien is de belangrijkste reden wel als u naar Belize gaat, dat u voor de natuur er komt. De natuur is namelijk ongelooflijk prachtig in Belize. Er zijn een hoop bezienswaardigheden in Belize die eigenlijk de moeite waard zijn vanwege de omgeving en de natuur.

Natuurreizen boeken via reisaanbiedingen

Via deze website zijn er dan ook vaak opties zoals rondreizen te boeken, zodat u alles van het prachtige Belize kunt zien in een niet al te lange tijd. Belize grenst qua landen aan Mexico en Guatemala. U zou dan ook misschien wel een reis naar deze verschillende landen kunnen combineren, om direct meer landen te zien. Er zijn meerdere vakantiebestemmingen te vinden via VakantiePlatform.com.

Waarom is die natuur dan zo bijzonder in Belize? Waarschijnlijk bent u ondertussen daar wel benieuwd naar. Allereerst: de nationale parken zijn heel mooi in Belize en dat is niet zomaar. Ruim één derde van het land bestaat uit allerlei nationale parken in Belize. Hierdoor is er veel natuur dat wordt behouden door de overheid en waar dan ook goed voor wordt gezorgd.

Vandaag nog een vakantie aanbieding boeken

Zo ziet u dan niet in een bepaalde natuuromgeving heel veel afgehakte bomen en kale moerassen, maar ziet alles er voortreffelijk uit. Zo voortreffelijk dat wij zeker weten dat u vandaag nog een vakantie gaat boeken naar Belize om te genieten van dit mooie landen in Centraal- Amerika.

Voor meer info : Vakantie aanbiedingen voor u verzameld

Het uitbesteden van werkzaamheden

Werknemers zijn tegenwoordig steeds vaker ontevreden, vanwege de lange dagen en de werkdruk. Salaris is ook iets waar werknemers vaak ontevreden over zijn, maar zeker minder vaak dan over de werksfeer. Als werkgever wil je daarom opener naar hun zijn en meer tijd voor hun hebben. de vraag is alleen vaak waar je die tijd vandaan haalt, wanneer je in het bezit bent van een eigen bedrijf heb je het al druk genoeg en veel tijd voor werknemers is er dan ook niet. Je kan er dan voor kiezen om bepaalde werkzaamheden uit te besteden. Zo zou je ook alles omtrent de salaris kunnen uitbesteden aan een extern bedrijf. er zijn namelijk verschillende bedrijven, bijvoorbeeld CBBS, die een salarisservice aanbieden. Zij houden alles voor u bij en u kan het elk moment bekijken en uw werknemers kunnen hun gegevens zien. Vaak doen bedrijven dit niet gauw, omdat ze dan vertrouwde informatie moeten weggeven. Hier hoeft u alleen niet bang voor te zijn, omdat die bedrijven verder niets met uw gegevens zullen doen. Als u het dan daadwerkelijk uitbesteedt, heeft u dus ook tijd over.

Doordat u nu die extra tijd heeft, kan u meer aandacht schenken aan uw werknemers en ervoor zorgen dat de hiërarchie kleiner wordt, omdat werknemers dit vaak vervelend vinden. ook heeft u zo zelf meer tijd over, waardoor u zich minder gestresst zal voelen. U zal meer vrije tijd hebben en meer tijd voor uw werknemers hebben. Naast dit zal u natuurlijk ook andere werkzaamheden kunnen uitbesteden bijvoorbeeld de telefoontjes die u altijd zelf aanneemt. Tegenwoordig is er steeds meer mogelijk en kan u er ook voor zorgen dat u het zelf rustiger heeft. U kan natuurlijk ook alles zelf blijven doen, maar vergeet niet dat de werksfeer voor een werknemer het belangrijkst is en dat hoe beter de werksfeer is hoe gemotiveerder zij zullen werken.  

Voor meer info : Het uitbesteden van werkzaamheden

Online visum voor Turkije aanvragen

Reizen naar het buitenland
Wanneer u naar het buitenland gaat, is het soms mogelijk dat u meer nodig heeft dan een geldig identiteitsbewijs. In sommige landen is het namelijk noodzakelijk dat de reiziger een visum nodig heeft. Onder andere Amerika, Cambodja, Thailand, Rusland en Turkije geldt voor de meeste mensen een visumplicht. Dit is evenzeer afhankelijk van welke nationaliteit u bezit. Voor Nederlanders en Belgen geldt in ieder geval de visumplicht voor de bovengenoemde landen. Indien u in de Europese Unie reist, geldt er geen visumplicht. In dit artikel gaan we uit van de Turkse visumprocedure.

De visumplicht voor Nederlanders en Belgen die naar Turkije reizen , is niks nieuws. Deze is jaren geleden ingevoerd. Het visum is zoals eerder gezegd een eis om het land binnen te mogen. U heeft de mogelijkheid om het visum op het vliegveld in Turkije te kopen bij aankomst. U betaalt dan € 25 en u krijgt dan een sticker in uw paspoort. Betalen kan overigens contant of met uw bankpas.

Visum voor Turkije online aanvragen
Sinds begin 2014 is het mogelijk geworden om uw visum voor Turkije online aan te vragen. Dit biedt uiteraard veel voordelen: u kunt het visum rustig thuis aanvragen, het aanvragen duurt nog geen 5 minuten, na ontvangst heeft u het visum altijd bij de hand (in uw mailbox en eventueel per post) en desalniettemin is het online vragen goedkoper. Indien u het visum direct via de Turkse overheid aanvraagt (evisa.gov.tr), betaalt u $20,70. Nadelen hiervan zijn wel, dat u niet in het Nederlands kan aanvragen noch Nederlandse ondersteuning krijgt en tevens dient u met een Credit Card te betalen.

Betalen via iDeal of Mister Cash
Gelukkig is het ook mogelijk om uw visum af te rekenen via iDeal of Mister Cash. U vraagt uw visum Turkije dan aan via een bemiddelaar. U betaalt voor een visum dan meestal tussen de €20 en de €25. Maar in dit geval € 24,95. Tevens is het aanvraagformulier in het Nederlands inclusief uitleg. Komt u er niet uit? Geen probleem, u kunt altijd bellen of mailen. Ook een visum met spoed aanvragen is mogelijk.

Het aanvragen
Via het aanvraagformulier kunt u het visum gemakkelijk aanvragen. Als eerst vult u uw NAW-gegevens in, mede als uw paspoortgegevens en aankomstdatum. Uw paspoort of ID-kaart dient bij het online aanvragen nog 6 maanden geldig te zijn. Deze duur wordt vanaf januari 2015 echter wel verkort tot 60 dagen. 

Wilt u voor meerdere personen een visum aanvragen? Ook dat is mogelijk. U kunt bij het formulier gemakkelijk mensen toevoegen.

Wanneer u alle gegevens correct heeft ingevuld, kunt u uw aanvraag laten controleren. Zo worden eventueel fouten in de aanvraag herkend. Indien alles klopt, kunt u doorgaan naar de betaling. U heeft hier de mogelijkheid om te betalen via iDeal of Mister Cash. Nadat u heeft betaald, krijgt u een bevestigingsmail en binnen 24 uur uw visum. Het visum voor Turkije ontvangt u in eerste instantie in uw mailbox, maar het is ook mogelijk om het per post te ontvangen. Dit dient u wel nadrukkelijk aan te geven.

Visum ontvangen? Dan kunt u onbezorgd op reis gaan!

Voor meer info : Online visum voor Turkije aanvragen