Reis Aanbod
Image default
Toerisme

Wat te doen in Valkenburg?

Voor degene die besloten heeft om naar Valkenburg te gaan en wil weten wat je zoal kan doen in de mooie Limburgse stad, is dit artikel perfect. Wij geven een handjevol mogelijkheden die tiptop passen bij de uitstraling en gevoel van de stad!

Wandelroutes voor iedereen

Valkenburg biedt zowel wandelroutes door de oude straten naar allemaal kastelen als een route die u langs alle hoogtepunten van Valkenburg brengt. Denk aan de Route D’amuse, hierbij komt u zowel langs allemaal bourgondische restaurants en bistro’s als mooie historische landschappen. Al de routes die Valkenburg heeft te bieden, loopt u niet zomaar in één dag uit. Gelukkig heeft Valkenburg  een hotel wat ligt in zowel het stadscentrum als aan de Geul!

Rodelen & laser gamen

Valkenburg biedt twee rodelbanen van respectievelijk 375m en 325m aan, waarbij u met één aankoopmunt van € 4,50 je beide banen afkan. Doordat de snelheid gekozen wordt door de bestuurder, is dit ideaal voor de avonturier of het gezin met kinderen! Naast deze rodelbaan is ook een laser game arena in de grotten gelegen, perfect voor een groepsactiviteit!

Bezienswaardigheden

Kiest u liever zelf naar welke bezienswaardigheden u heen gaat, in plaats van een wandelroute te lopen, dan is Valkenburg een plek met zeer veel keuze! Denk aan de kasteelruïnes en de Fluweelengrot, beide die open staan voor rondleidingen. Als u iets meer spanning wilt, is de steenkolenmijn ook een interessante bestemming! Hierin kunt u de laatste toegankelijk steenkolenmijn van heel Nederland nog bezoeken. Gaat u liever verder terug in de tijd? Dan is het museum van de ‘Romeinse Katakomben’ wat voor u! Of u nou zelfstandig wilt gaan, een speurtocht wilt organiseren of simpelweg op avontuur wilt, alles is mogelijk in het museum van ‘Romeinse katakomben’.

https://hotelbotterweck.nl/