Reis Aanbod
Image default
Toerisme

Egyptische lampen

Met de Egypthische hanglampen, ook wel Egyptische of Oosterse hanglampen genoemd, kun je nu zelf de sfeer van Duizend-en-een-nacht in jouw eigen huis creëren. Kenmerkend voor deze hanglampen zijn de prachtige lichtinval en de ronde vormen. Door deze unieke manier van lichtinval ontstaan er de mooiste effecten en schaduwen op het plafond en de muren. Al onze Oosterse sfeerverlichting wordt al eeuwenlang met de hand gemaakt door vakmensen in Caïro, de hoofdstad van Egypte. Hier wordt onder goede omstandigheden de sfeerverlichting, puur uit liefde voor het vak, ontworpen. Dit is ook de reden dat ieder exemplaar dat geproduceerd wordt, uniek is qua vorm en uitstraling.

H2 Interieur

Egyptische hanglampen  zijn een entiteit op zichzelf in de Egyptische verlichting. De hanglampen zijn handgemaakt van verschillende materialen, waaronder koper, metaal, smeedijzer, hout, stof of gewoon glas. Ze worden ontworpen met gebruik van rijke en levendige kleuren en unieke gebrandschilderde kleurencombinaties, zoals rood, kobaltblauw, oranje, groen en paars. Hanglampen worden voor het interieur gebruikt en kan met dus op vele plaatsen in het huis terugvinden. Ze vormen vaak het ​​centrale lichtpunt die het interieur zijn unieke Egyptische karakter geeft.

H2 Trends rondom de lampen

Het mixen en matchen van woonaccessoires uit verschillende landen is een interieur trend geworden dankzij de hippie cultuur. Deze flowerpower subcultuur van jongeren, die zich overal in de wereld vestigden om hun boodschap te uiten van vrede, liefde en gelijkheid van rassen als symbolisch verzet tegen de kapitalistische en materialistische maatschappij, zorgde ervoor dat de reis souvenirs niet alleen waren voorbehouden als een eclectische verzameling bij rijke reislustige mensen of in musea. Tegenwoordig zijn oosterse hanglampen zowel op Ibiza als in Scandinavië hip en passen ze moeiteloos in een Deens, industrieel of landelijk interieur. Elke bohemian of basic boho fan heeft een betoverende “look-a-like” met oosterse roots in zijn huis hangen. En of je nu een urban loft in city stijl, een wereldhuis met een klassieke kamer, een vakantiehuis aan het strand of een tuinhuis in groene botanische stijl hebt, een oosterse lamp past altijd en is bovendien weer even verrassend anders en wat origineler dan de gangbare hanglampen uit de bekende bouwmarkten of grote woonketens!

https://www.ghalia.nl/