Reis Aanbod
Image default
Sport

Fit op vakantie met circuit training

De zomervakantie staat weer voor de deur. Misschien heb je nog een paar dagen of weken te gaan voor je welverdiende vakantie. Met het wisselen van je winterkleding naar een zomerse garderobe is het misschien toch even slikken. Die ene broek of dat jurkje zit toch wel een beetje strak. Niet alleen draagt een gezonde en fitte leefstijl bij om weer goed in je zomerkleding te passen, het zorgt dat je activiteiten langer volhoudt. 

Is een traditionele sportschool niet echt jouw cup of tea? Maak dan kennis met circuit training. De meest effectieve en laagdrempelige manier om fit de zomer in te gaan.

Behaal je fitnessdoelen met circuit training

Afvallen en diëten zijn niet voor niets een hot topic in de maatschappij. We bewegen steeds minder en met de komst van thuisbezorgd en kant-en-klaar maaltijden kiezen we sneller voor de makkelijke, maar ongezonde weg. Het is tijd voor verandering. Gezonder eten en toch maar naar een manier van bewegen zoeken die bij je past en je kan volhouden.

De kans is groot dat je al eerder een sportschool hebt bezocht. De eerste week of weken ging het misschien nog wel goed, tot je de motivatie verloor. Niet weten wat je moet doen om je doel te bereiken, lang wachten op een apparaat en aan het einde van de rit uren verder zijn. We snappen wel dat dit niet vol te houden is. Dat is waarom circuit training zo populair is.

Circuit training is de meest effectieve manier van sporten. Het is zelfs zo effectief dat je binnen 30 minuten je hele lichaam hebt getraind. Dat kun je tenminste makkelijk in je drukke schema plannen. 

Wat houd circuit training in?

Bij circuit training ga je aan de slag met gemiddeld 8 verschillende oefeningen. Iedere oefening focust zich op een andere spiergroep. Doordat je niet één spiergroep per sessie traint, raakt deze minder snel overbelast. Maar wist je dat je tegelijkertijd ook werkt aan je uithoudingsvermogen? Tussen de verschillende oefeningen heb je geen rustpauze. Pas nadat je het hele circuit hebt afgerond kun je even op adem komen. De perfecte manier om cardio en krachttraining te combineren. Voer het circuit 2 keer uit voor het beste resultaat.

Haal alles uit je vakantie

Op vakantie is het altijd lekker om naast het relaxen ook iets actiefs te doen. Of het nu een stuk wandelen, hiken of fietsen is, je wil meer zien van de plek waar je bent. Wanneer je werkt aan je fitnessdoelstellingen met circuit training merk je dat dit makkelijker gaat en leuker wordt. Doordat je werkt aan je conditie is die heuvel een stuk makkelijker te bewandelen en doordat je heel je lichaam traint, verzuur je minder snel. Geen betere voorbereiding om echt te genieten van al het moois op de vakantiebestemming.

 

Ben je benieuwd of circuit training iets voor jou is? We raden je aan om dit te proberen bij een sportschool die hierop gespecialiseerd is. Dit zijn vaak de wat meer kleinere boetiek sportscholen. Een laagdrempelige manier om op een goede manier aan je doelen te werken.