Reis-aanbod

Surfvakantie in Zuidlaren

Een surfvakantie is een vakantie waar je veel in gaat surfen. Of je gaat naar een vakantiehuisje vlak bij het strand of een meer en gaat zo elke dag het water op te surfen. Het is zelfs misschien mogelijk om een water dichte tas aan je surfplank vast te maken en zo van de ene naar de andere plek proberen te surfen dit zou ook een surfvakantie kunnen zijn.

Windsurfen is een watersport die wordt beoefend met behulp van een plank en een zeil. Dit kan ook beoefent worden tijdesn een surfvakantie. Het zeil wordt vast gemaakt aan de plank waardoor deze niet los kan gaan en jij op de plank kan gaan staan en door de wind naar voren kan worden verplaatst. Om te kunnen sturen met surfen heb je een giek nodig, deze zit vast aan het zeil hier houd je je handen aan vast. Om het surfen gemakkelijker te maken kun je trapeze lijnen aan de giek vast maken en zelf een trapeze dragen onder het surfen kan je jezelf inhaken aan de trapeze lijnen zo is het zeil minder zwaar en houd je het zeil niet alleen met je armen vast maar eigenlijk met je hele lichaamsgewicht.

Op surfvakantie als kamp

Een surfvakantie kan ook een kamp zijn waar je bijvoorbeeld een hele week blijft logeren en zo het surfen leert. Voor het windsurfen heb je verschillende onderdelen nodig. Je hebt een plank nodig, het belangrijkste aan de plank is het volume en het drijfvermogen. Hoe meer drijfvermogen hoe stabieler de plank is. Daarnaast heb je een zeil nodig om naar voren te kunnen bewegen. De zeilgrote is afhankelijk van het type weer waar je het liefst mee surft, je lichaamsgewicht, de surfvaardigheden en de discipline wat je surft. De mast en giek heb je nodig om he zeil strak te laten staan, de mast wordt met een mastvoet vast gemaakt aan de surfplank, de giek wordt vast gemaakt aan de mast hier houd je je handen als je aan het surfen bent. Ook gebruik je accessoires bij het surfen. De surfer heeft een wetsuit nodig om de warmte te kunnen bewaren en ter bescherming van het lichaam. Ook handschoenen zijn geen overbodige luxe deze beschermen je handen bij het optrekken van het zeil. Een trapeze om het lichter te maken. Sommige windsurfers hebben ook een GPS bij zich om hun snelheid en afstand te meten die zij dan afgelegd hebben met het surfen.

Voor meer info : Surfvakantie in Zuidlaren