Reis Aanbod
Image default
Onderwijs

Kinderboekenweek op school

Lezen is van levensbelang

Wij durven wel te zeggen, dat lezen van levensbelang is voor kinderen. De hele dag lang moeten kinderen van alles. Ze moeten naar school. Ze moeten luisteren als volwassenen praten. Ze moeten hun bord leegeten en ze moeten nú naar bed. En dan moeten ze ook nog eens groter groeien, ontzettend veel leren en met de dag een beetje meer volwassen worden. Ja, het vraagt best wat van je: dat kind zijn. Lezen biedt kinderen de mogelijkheid om zich even helemaal onder te dompelen in een andere wereld. Om daarna weer fris terug te keren naar hun eigen.

Lezen maakt je slim

Eén van de leuke dingen van lezen is, dat je verhalenderwijs leert. Dat geldt voor volwassenen, maar ook voor kinderen. In het dagelijks leven is leren voor kinderen soms best wel vermoeiend. Ze moeten kennis stampen of oefeningen maken. Door te lezen, leren ze verhalenderwijs begrijpen hoe de wereld werkt. Ze leren hoe verhalen opgebouwd en gestructureerd worden en de levenslessen die de personages leren, leren zij ook. En natuurlijk stimuleert lezen hun gevoel voor taal, hun aandachtsspanne en hun vermogen om helder te denken.

Reizen vanuit je luie stoel

Eigenlijk is een boek lezen, reizen vanuit je luie stoel. Met hun neus in een boek kunnen kinderen even helemaal los komen van hun eigen realiteit. En dat is een fantastisch cadeau! Daarom is het ook zo ontzettend belangrijk, dat alle kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met lezen. Zodat ze ervaren hoe leuk het is en dat het een gewoonte wordt om een boek te pakken. Denk bij het organiseren van een workshop op school dus ook zéker eens aan workshops rondom het thema lezen.

Kinderboekenweek: samen het kinderboek vieren

Met zoveel haast magische voordelen voor kinderen, mag het kinderboek wat ons betreft best gevierd worden! En dat gebeurt ook: ieder jaar, tijdens de Kinderboekenweek. In 2021 is het thema: “Worden wat je wil!” Dus wil jij lezen op een leuke manier stimuleren, denk dan eens aan het organiseren van workshops die in het teken staan van de Kinderboekenweek op school. Met volop aandacht voor het thema, boeken, schrijvers en natuurlijk: het leesplezier en de verhaalbeleving van het kind.

https://www.grotebroer.nl