Reis Aanbod
Image default
Bedrijven

Wat is een daktent?

Veel mensen zijn de laatste jaren meer gaan kamperen in de natuur. Het wordt ook steeds populairder om in luxe te gaan kamperen. Je hoeft tegenwoordig niet meer in een klein en onstabiel tentje ergens in het bos te gaan liggen. Tegenwoordig kun je namelijk een daktent kopen! Een daktent is een soort tent die je gemakkelijk boven op je auto kunt plaatsen en waar je comfortabel de nacht door kan brengen. Het klinkt misschien raar, maar lees verder om achter alle voordelen van een daktent te komen en hoe deze precies werkt.

Hoe?

Je tilt een daktent die nog ingevouwen is met twee personen op de auto. Een persoon bevestigt de bouten aan de dakdragers van je auto en de andere zet alle kampeerspullen in de tent. Dan kun je gaan rijden met de tent nog op je dak. Ben je op de kampeerplek aangekomen? Dan kun je deze super snel opzetten en kun je hier de hele avond in slapen. Wil je snel kunnen inpakken en makkelijk je tent kunnen opzetten? Dan moet je zeker een daktent kopen.

Comfortabel

Je zult misschien denken dat het toch helemaal niet zo comfortabel kan zijn om op het dak van je auto in een tent te slapen? Dat is dus juist niet waar! Je ziet namelijk hoog en droog in je daktent waardoor je niet last hebt van regenachtige weersomstandigheden. Ook kun je een matras neerleggen op je auto wat vele malen schoner is dan een matras ergens op in een bosachtig gebied neerleggen.

Handig

Een daktent is ook erg handig voor mensen die graag op bijzondere plekken willen staan waar je meestal niet met een tent kan komen door bijvoorbeeld een oneven grond. Zo kun je op een prachtige berg met een geweldige zonsondergang kamperen vanuit het comfort van je auto.

https://www.koalacreek.info/