Reis Aanbod
Image default
Auto's en Motoren

Ik ga op fietsvakantie en ik neem mee

Sta jij op het punt om op fietsvakantie te gaan? Voorbereiding fietsvakantie is iets wat je ruim van tevoren moet doen. Je wilt immers niet op vakantie gaan en achteraf erachter kopen dat je bepaalde dingen bent vergeten. Om deze reden zullen we in dit artikel de belangrijkste onderdelen benoemen zodat jij zonder stress kunt beginnen aan jouw welverdiende fietsvakantie.   

Neem je fietsgids mee 

Als je op fietsvakantie gaat in een ander gebied dan waar je woonachtig bent, is het van groot belang om een fietsgids mee te nemen. In deze gids tref je diverse handige feitjes over de plek aan waar je heen gaat en daarnaast een map. Niets is namelijk zo vervelend als verdwalen. Natuurlijk heb je nog je smartphone, maar tijdens een fietsvakantie wil je hier geen aandacht aan besteden. Probeer dit dan ook op te lossen met je natuurlijke intuïtie in combinatie met jouw cognitieve vaardigheden.    

Fietstassen  

Als je op fietsvakantie gaat, is het wel belangrijk dat je fietstassen hebt die bijvoorbeeld op jouw Giant of Stromer fiets past. Om deze reden is het goed om ruim van tevoren naar tassen te kijken die je kunt monteren. Je wilt natuurlijk wel voldoende kleding hebben en continue met een reistas fietsen is niet comfortabel. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van een fietstas? Ga gerust langs een speciaalzaak. De specialisten kun je namelijk verder helpen met het kiezen van de juiste tas.   

Vergeet niet een compacte pomp 

Vergeet nooit een fietspomp mee te nemen. Niets is namelijk zo vervelend als je banden leeg zijn tijdens het fietsen. Over het algemeen is het aan te raden om een EHBO kit voor jouw fiets aan te schaffen. Hierdoor kun jij zelfs bij een lekke band nog steeds jouw vakantie voortzetten.