Wat zijn de voordelen van het online verkopen van jouw auto?

Heb je het enigszins gehad met jouw huidige auto? Zou je graag de overstap willen maken naar een grotere, luxere of snellere auto? Of is jouw levenssituatie compleet veranderd, waardoor je op zoek bent naar een andere auto? Als je een andere auto aan wilt schaffen, heb je uiteraard met jouw huidige auto te maken. Je wilt bij voorkeur jouw auto tegen een zo’n hoog mogelijk bedrag verkopen.

Dat is mogelijk, als je jouw auto via de online kanalen gaat verkopen. Via Ik wil van mijn auto af is de kans groot dat je een behoorlijk bod op jouw auto ontvangt. Een bod waar je eigenlijk geen nacht over na hoeft te denken. Het verkopen van een auto via online kanalen brengt sowieso veel voordelen met zich mee.

Gemakkelijk

Het verkopen van een auto is steeds gemakkelijker geworden. Je kunt jouw auto aan één van de online specialisten verkopen, terwijl je ook voor één van de online marktplaatsen kunt kiezen. Juist doordat je zoveel mogelijkheden hebt, kun je altijd wel op een geschikte manier jouw auto verkopen. Daarbij geniet je sowieso van veel gemak; je hoeft zelf nagenoeg niks te doen.

Veilig

Het online verkopen van een auto is ook behoorlijk veilig te noemen. Dat is zeker het geval als je jouw auto via bijvoorbeeld Ikwilvanmijnautoaf.nl verkoopt. Dergelijke partijen werken alleen met de juiste partners samen, waardoor je niet over jouw veiligheid in hoeft te zitten. Mocht je jouw auto via een online marktplaats verkopen, is dit een belangrijk punt van aandacht. Spreek niet zomaar met onbekende mensen bij jou thuis af.

Prima biedingen

De tweedehands automarkt is op dit moment oververhit. Veel mensen willen een andere auto kopen, terwijl het aanbod relatief beperkt is. Een logisch gevolg hiervan is dat de prijzen behoorlijk omhoog zijn gegaan. Als je nú jouw auto gaat verkopen, is de kans groot dat je hier een prima bod voor ontvangt. Dat is zeker het geval als je jouw auto via de online kanalen gaat verkopen; je weet immers dat meerdere partijen dan mogelijk tegen elkaar op gaan bieden. Veel succes in ieder geval met het online verkopen van jouw auto.

Jouw nieuwe auto bij een officiële dealer kopen? Let goed hierop!

Ben je op zoek naar een nieuwe auto? En heb je een geschikte auto bij een officiële dealer gevonden? Dan is het aan te raden om op enkele facetten te letten. Door jezelf goed voor te bereiden, kun je sowieso al de best mogelijke deal voor jezelf gaan regelen. Onthoud in ieder geval het volgende: elke partij heeft altijd haar eigen belangen. Dit geldt voor een officiële dealer, geldt voor een universeel autobedrijf en geldt ook voor jou. Wil jij jouw schadeauto verkopen? Dan wil je daar een zo’n hoog mogelijk bedrag voor ontvangen. Wil je een auto bij een officiële dealer gaan kopen? Dan wil de officiële dealer ook een zo’n hoog mogelijk bedrag voor deze auto ontvangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Sloopautoverkopen.com.

Durf te onderhandelen

Met bovenstaand verhaal in ons achterhoofd willen wij je het volgende aanraden: durf te onderhandelen. Juist door te durven, kun je uiteindelijk de best mogelijke deal scoren. Daarbij moet je soms enige water bij de wijn doen, maar dat geldt ook zeker voor de verkoper van de officiële dealer. Staat de auto al langere tijd bij de officiële dealer te koop? Dan kun je dat uiteraard ook als argument gebruiken. Daarbij is het goed om te weten dat elke dealer er gebaat bij is om dergelijke auto’s alsnog zo snel mogelijk te verkopen!

Doe navraag over de garantie

Als je een auto bij een officiële dealer aanschaft, is het verstandig om navraag te doen over de garantie. Zit er nog garantie op de auto? Of is het eventueel mogelijk om extra garantie bij te kopen? Met name dat laatste is bij meer en meer merken mogelijk; wellicht is dat voor jou interessant!

Ga je een auto inruilen?

Heb je een auto op de oprit staan die je graag in wilt ruilen? Dan biedt dat extra mogelijkheden. Als een dealer een hoge inruilprijs voor deze auto biedt, kun je jouw nieuwe auto voor een lager bedrag aanschaffen. Heb je echter een sloopauto? Dan is de dealer wellicht niet geïnteresseerd in die auto. Zorg er in plaats daarvan voor dat je contact met een opkoper opneemt; zij kunnen jouw sloopauto ophalen tegen een interessant bedrag. Een bedrag dat je vervolgens weer uit kunt geven aan jouw nieuwe auto!

Waar ga jij dit jaar met jouw caravan naar toe?

Ben je jouw vakantie voor komende zomer alweer aan het plannen? Wil je daarbij met jouw auto en caravan op pad gaan? Dan is het allereerst aan te raden om beide voertuigen even goed te laten controleren. Voldoet de auto bijvoorbeeld nog aan alle veiligheidseisen? Is er binnenkort onderhoud nodig voor jouw auto? Of is het mogelijk verstandig om jouw auto zo snel mogelijk te verkopen, bijvoorbeeld via ikwilvanmijnautoaf.be? Als je jouw auto vóór de vakantie even laat checken, kun je hier een duidelijk beeld van krijgen.

Maar, waar ga je vervolgens naar toe met jouw auto? Wij hebben enkele interessante bestemmingen voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: de Belgische Ardennen

Wil je liever niet al te ver naar jouw vakantiebestemming toe te hoeven reizen? Dan is het aan te raden om naar de Belgische Ardennen toe te gaan. In deze omgeving waan je je echt in een andere wereld, terwijl je op relatief korte afstand vanaf je huis bent. Ideaal wat ons betreft!

Tip 2: Zuid-Frankrijk

Vind je het niet erg om een langer stuk te rijden? Dan is de zuidkust van Frankrijk ook prachtig te noemen. In deze regio geniet je van prachtige landschappen, van heerlijk weer én van mooie weggetjes. Zo kun je bijvoorbeeld de Route de Napoleon rijden met jouw auto; laat de caravan voor die dag maar even op de camping staan!

Tip 3: Denemarken

Gaat jouw voorkeur uit naar een unieke vakantie? Dan is het interessant om eens naar Denemarken te kijken. In dit Scandinavische land vind je uitgerekte landschappen, gezellige stadjes en een indrukwekkende flora en fauna. Bovendien is dit land niet al te toeristisch, waardoor jee volledig tot rust kunt komen.

Ga je naar Denemarken? Dan kun je ook nog besluiten om door te reizen naar bijvoorbeeld Zweden of Noorwegen.

Ga je met het vliegtuig? Geef je er de voorkeur aan om dit jaar met het vliegtuig op vakantie te gaan? Dat is ook zonde voor jouw caravan! Jouw caravan verkopen is in zo’n situatie ook interessant. Je kunt ongetwijfeld nog een mooi bedrag vangen voor jouw caravan!

Renault heeft Nissan van de ondergang gered.

In 1999 kwam Nissan in financieel zwaar weer terecht en sloot toen een alliantie met het Franse Renault. Sindsdien werken beide merken intensief samen, ook op het gebied van ontwikkeling.

Geschiedenis

Nissan is opgericht in december 1933 nadat de autoproductie was overgenomen van Tobata Casting. Het eerste jaar ging het bedrijf door het leven onder de naam Jidosha-Seizo Co. Ltd. Een jaar na de oprichting werd de naam veranderd in Nissan Motor Co. Ltd..

Merk

In 1983 kregen de Nissans, die in het buitenland nog verkocht werden als Datsuns, ook de merknaam Nissan.

Infiniti

Infiniti is Nissans premiummerk, oorspronkelijk opgezet voor de Amerikaanse markt maar inmiddels wereldwijd leverbaar.

Samenwerkingen

Nissan heeft in zijn geschiedenis met verschillende automerken samengewerkt. Van 1993 tot 2002 ging Nissan een samenwerkingsverband aan met Ford. Met name op het gebied van busjes en terreinwagens. Zo was de Nissan Terrano identiek aan de Ford Maverick.

In 1999 werd een nieuwe samenwerking noodzaak, toen Nissan zich in een financiële crisis bevond en op het punt stond failliet te gaan. Renault heeft Nissan toen van de ondergang gered. Uiteindelijk kreek Renault 44% van Nissan in handen, en Nissan op zijn beurt 15% van Renault.

Populaire modellen van nu

De combinatie van stijl, verfijnde techniek en Japanse kwaliteit voor een alleszins redelijk maandbedrag maakt Nissan Private Lease aantrekkelijk.

Met private lease betaal je een vast bedrag per maand voor je nieuwe Nissan. Voor een all-in leasetarief is alles geregeld: onderhoud, banden, verzekering, wegenbelasting, afschrijving, reparaties en rente. Bij pech en ongevallen krijg je altijd ondersteuning.

Micra

De eerste Nissan Micra werd in oktober 1983 op de Europese markt geïntroduceerd. Dit compacte model van Nissan was bedoeld als concurrent voor de Toyota Starlet. De Micra was de vervanger voor de Nissan Cherry in het segment van supermini-auto’s. De Cherry was bij groter geworden en er was behoefte aan een kleiner model.

De Micra was heel zuinig door zijn laag gewicht van slechts 630 kg. Hij werd gelanceerd tijdens de uitfasering van de naam Datsun. Het jaar 1983 was sowieso een legendarisch jaar voor de compacte autos. Zowel de Fiat Uno, Peugeot 205 als de Opel Corsa werden geïntroduceerd.

Inmiddels is de Micra bezig aan de vijfde generatie. Het is een waar stijlicoon die is voorzien van de nieuwste technische mogelijkheden.

In Nederland is de Micra het Nissan-model waarvan de meeste exemplaren verkocht zijn. Op de tweede plaatst staat de Sunny.

De nieuwste Micra is flink gegroeid en allang geen goedkoop stadsautootje meer. Via Nissan Micra Private Lease is het nog wel mogelijk om voor een aantrekkelijk vast maanbedrag in een nieuwe Micra te rijden. 

Juke

Nissan presenteerde de Juke in 2009 onder de naam ‘Qazana’. In 2010 kwam hij voor het eerst onder de naam Juke op de markt. De Juke is een opvallende auto. Deze ‘stadse crossover’ is compacter en is veel minder kolossaal dan veel andere vergelijkbare SUV/ Crossovers.

Een belangrijke reden voor zijn populariteit is het onderscheidende design. De beperkte lengte, het hoge dak en de kenmerkende grote wielen maken de Juke opvallend. Alle modellen van de Juke zijn uitgerust met voorwielaandrijving.

In Nederland houden we van het stoere design en de hogere zit van Crossovers. Nissan Juke Private Lease is een voordelige manier om in een splinternieuwe Crossover te rijden. 

Qashqai

Met de introductie van de Qashqai presenteerde Nissan in 2007 een van de eerste SUV’s/ Crossovers. Het was een echte trendzetter. De kruising tussen een stoere SUV en een compacte hatchback was meteen succesvol.

De stoere en comfortabele Qashqai is een ideale gezinsauto. De Qashqai is een bijzonder betrouwbare auto gebleken. Versies met vierwielaandrijving worden niet veel verkocht.

In 2022 komt er weer een vernieuwde Qashqai waar door veel mensen naar wordt uitgekeken. Met Nissan Qashqai Private Lease rijd je een ruime gezinsauto voor een scherpe prijs.

Ik ga op fietsvakantie en ik neem mee

Sta jij op het punt om op fietsvakantie te gaan? Voorbereiding fietsvakantie is iets wat je ruim van tevoren moet doen. Je wilt immers niet op vakantie gaan en achteraf erachter kopen dat je bepaalde dingen bent vergeten. Om deze reden zullen we in dit artikel de belangrijkste onderdelen benoemen zodat jij zonder stress kunt beginnen aan jouw welverdiende fietsvakantie.   

Neem je fietsgids mee 

Als je op fietsvakantie gaat in een ander gebied dan waar je woonachtig bent, is het van groot belang om een fietsgids mee te nemen. In deze gids tref je diverse handige feitjes over de plek aan waar je heen gaat en daarnaast een map. Niets is namelijk zo vervelend als verdwalen. Natuurlijk heb je nog je smartphone, maar tijdens een fietsvakantie wil je hier geen aandacht aan besteden. Probeer dit dan ook op te lossen met je natuurlijke intuïtie in combinatie met jouw cognitieve vaardigheden.    

Fietstassen  

Als je op fietsvakantie gaat, is het wel belangrijk dat je fietstassen hebt die bijvoorbeeld op jouw Giant of Stromer fiets past. Om deze reden is het goed om ruim van tevoren naar tassen te kijken die je kunt monteren. Je wilt natuurlijk wel voldoende kleding hebben en continue met een reistas fietsen is niet comfortabel. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van een fietstas? Ga gerust langs een speciaalzaak. De specialisten kun je namelijk verder helpen met het kiezen van de juiste tas.   

Vergeet niet een compacte pomp 

Vergeet nooit een fietspomp mee te nemen. Niets is namelijk zo vervelend als je banden leeg zijn tijdens het fietsen. Over het algemeen is het aan te raden om een EHBO kit voor jouw fiets aan te schaffen. Hierdoor kun jij zelfs bij een lekke band nog steeds jouw vakantie voortzetten.