Reis Aanbod
Image default
Aanbiedingen

Vouwgordijnen of toch plisségordijnen?

Raambekleding speelt een centrale rol in het grote geheel van je woninginrichting. Vaak zijn er bij het kiezen van de juiste raambekleding bepaalde dingen waarmee je rekening moet houden. Enkele daarvan zijn als volgt. 

– Komt de raambekleding in een ruimte te hangen die sterk blootgesteld is aan veel mensen of beweging?

– Wat is het thema van de ruimte?

– Wat zijn de afmetingen van het raam?

– Hoe gemakkelijk is het raam schoon te maken en te onderhouden?

– Hangt de raambekleding in een vochtige ruimte?

Hoewel dit enkele belangrijke punten zijn die je meeneemt bij het kiezen, vormen ze de basis waarmee je de juiste keuze maakt. Bij het maken van de juiste keuze in raambekleding gaat het erom wat je wilt, dat kan zijn in termen van de uitstraling, de hoeveelheid licht die binnengelaten wordt, enz. Het kan zelfs afhangen van het soort plaats waar je woont, of het ergens extreem vochtig of extreem koud is.

Er zijn gevarieerde factoren die je beslissing kunnen beïnvloeden. Twee populaire soorten raambekleding die vaak gekozen worden om lichtinval tegen te gaan zijn plisségordijnen en vouwgordijnen. Hoewel ze op elkaar lijken, zijn ze toch uiterst verschillend. Inzicht in deze raambekleding helpt bij het maken van de juiste keuze, niet alleen tussen deze twee soorten maar ook bij andere raambekleding, het helpt je te ontdekken wat je wilt, wat je mooi vindt en waar je op moet letten.

Wat is het verschil tussen vouwgordijnen en plisségordijnen?

Als het om raambekleding gaat zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen, maar het kiezen van de juiste hangt niet alleen af van de uitstraling, maar ook van het doel dat het dient. Als het gaat om de keuze tussen vouwgordijnen en plisségordijnen, kunnen ze niet van elkaar verschillen. Ze mogen er dan hetzelfde uitzien, maar hun constructie en hun eigenschappen zijn uiterst verschillend. Ze dienen verschillende doelen, maar laten je toch genieten van die eenvoudige, schone, opgeruimde aanblik. Maar hun basisverschillen benadrukken of suggereren welke tijd sfeer en functies ze aanhangen.

Plisségordijnen zijn isolerende raambekleding en hebben vaak een honingraatstructuur, deze honingraatstructuur helpt om warmte op te vangen en de omringende ruimte goed geïsoleerd te houden. Hun veelzijdigheid is het meest gewild. Het grootste voordeel dat plisségordijnen bieden is hun thermische eigenschap om de temperatuur binnenshuis tot op zekere hoogte te matigen. De honingraat constructie van de plisségordijnen werkt als een barrière tussen het raam en de woonruimte. De thermische weerstand maakt ze perfect om je huis lekker koel te houden tijdens de zomers en lekker warm tijdens de winter.

Wat is het eerste dat in mensen opkomt als je aan vouwgordijnen denkt? Het is de luxueuze vormgeving die ze bieden. Met hun vormgeving kun je ofwel de hoeveelheid licht die de ruimte binnenkomt filteren, ofwel zonlicht tegenhouden. Maar één ding moet je niet vergeten: vouwgordijnen nemen wel ruimte in beslag vandaar dat ze aan te bevelen zijn voor plaatsen of ramen die je niet vaak zult openen, sluiten of te veel hanteren.

https://www.raamdecoratie.com